Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Apple annoncerer stor opdatering til Mac OS X

Den næste store opdatering til Mac OS X, med kodenavnet Jaguar, kommer sidst på sommeren.

Steve Jobs åbnede i dag Worldwide Developers Conference, og for at gøre udviklerne opmærksomme på, at Mac OS 9 er død, blev det kære gamle styresystem symbolsk bisat.

Så handlede resten ellers om Mac OS X, og det blev fortalt, at den næste store Mac OS X opdatering, med kodenavnet Jaguar, vil blive frigivet sidst på sommeren, men inden da, vil der komme én mindre opdatering, hvilket nok er 10.1.5, som er lige på trapperne.

Jaguar er mere netværksvenlig end den nuværende version, når den befinder sig i et Windows-netværk, hvilket betyder, at man kan se PC'er på netværket via SMB, og derved slipper man for at kunne huske PC'ernes navne. Derudover spiller Jaguar også sammen med Microsoft Exchange servere, og så er der inkluderet en PPTP VPN klient, så man kan tilkoble sig VPN netværk, der benytter Microsofts PPTP VPN protokol.

En simpel Finder til børn kommer også med, og så kommer der en ny funktion for administratorer: NetInstall.

NetInstall gør det muligt for administratorer at boote fra et diskimage på netværket og installere derfra, og det lyder som en meget rar funktion.

Den længe savnede USB printerdeling dukker også op, og det skal man nok takke den licenserede CUPS printerteknologi for.

Finderen får en større overhaling, og blandt nyheder finder man integreret søgning, spring loaded folders, automatisk generering af thumbnails, samt understøttelse af multithreading, hvilket sætter hastigheden i vejret.

Sherlock opgraderes til version 3, og den kan bl.a. rendere HTML direkte i programmet, så man bedre kan få et overblik over søgeresultaterne. Derudover er den blevet mere "kanal" orienteret, så man bl.a. kan søge efter flyafgange, billeder, pakker og meget andet via internettet. Det ser ud som om Apple har opkøbt det lille nyttige sharewareprogram Watson.

QuickTime 6 integreres i Jaguar, og det må jo betyde, at man til den tid har fundet en løsning på licensproblematikken med MPEG-LA, men det betyder jo også, at vi ikke ser QuickTime 6 før Jaguar frigives.

Er man svagtseende, vil Jaguar tilbyde Screenreader og zoom. Screenreader læser simpelthen den tekst højt, som musen er henover.

Quartz Extreme er en helt ny teknologi, som accelererer Quartz vha. grafikkortet. Al 2D, 3D og video kombineres via OpenGL, og alt, hvad der vises på skærmen, accelereres så af grafikkortet, men det kræver mindst AGP 2x og 32MB Video RAM.

InkWell er med Jaguar klar til offentligheden under navnet Ink. Ink er skriftgenkendelse, som vi kender det fra Newton, og alle programmer, som benytter tekst, understøttes af Ink - selv Terminal.

Mail får endelig en bedre rules funktion, og derudover kan man samle flere postbokse i én. Søgning på tværs af postbokse bliver også muligt, der er QuickTime understøttelse, og så er der flere sikkerhedsfunktioner, såsom spam filtrering.

En ny form for arkivdeling (Rendezvous) er også at finde i Jaguar, og det bliver muligt for computere automatisk at finde hinanden og dele filer, så man kan f.eks. dele MP3 filer mellem flere computere, og Apple vil tilbyde teknologien som en åben industristandard.

En ny version af Address Book medfølger også, og kontaktdatabasen kan benyttes af alle programmer.

Apple lancerer også iChat i Jaguar, og iChat er en AOL Instant Messenger kompatibel chat klient, men man behøver ikke en AOL konto. iChat virker med ens Mac.com navn, og den kan også chatte over lokalnetværket. Selv om andre har lavet AOL kompatible chat klienter, er iChat den første AOL godkendte 3. partsklient.

Server versionen af Jaguar vil bl.a. indeholde NetInstall og NetBoot samt en Open Directory (LDAP) server og en serveroptimeret Java Virtual Machine.

Også på hardwaresiden er der nyt omkring servere, for den 14. maj vil Apple nemlig lancere rackmonterbare servere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere