Danske it-chefer er mest interesserede i Microsoft

Så interessant er skyen heller ikke.

Selvom fænomenet cloud computing er hypet helt op i skyerne, så er det ikke nødvendigvis dér, at it-afdelingerne kommer til at bruge deres krudt.

Det viser den årlige rundspørge blandt nordiske itchefer, som Steriea star bag.

Steria har spurgt godt 350 it-chefer fra større organisationer i Danmark, Sverige og Norge om hvilke trends, de tror vil få størst indflydelse på den teknologiske udvikling. Her kommer cloud computing ind på en delt andenplads sammen med virtualisering. Den vigtigste trend lige nu er nemlig ikke skyen, men mobilitet, mener it-cheferne.

Men én ting er trends i bred almindelighed, noget andet hvad der rent faktisk får it-chefernes fulde opmærksomhed.

De nordiske it-chefer har også svaret på, hvilke konkrete teknologier de kommer til at prioritere fremover.

Hele 78 procent af de adspurgte svarer “Microsoft” på det spørgsmål. Virtualisering og webservices er på henholdsvis anden og tredjepladsen. Først nede på tiendepladsen kommer cloud computing, som 26 procent it-cheferne vil prioritere fremover.

Mobil infrastruktur er et andet højtplaceret emne på prioriteringslisten. At mobilitet desuden ligger som nummer et på trend-listen, gør dog ikke emnet lige vigtigt over alt.

Blandt danske it-chefer er det kun 26 procent, der kårer mobilitet til den vigtigste teknologi-trend. I Sverige og Norge er det henholdsvis 39 og 33 procent af alle adspurgte it-chefer, der sætter mobilitet højest på ranglisten.

“At danske it-chefer værdisætter cloud computing og virtualisering højt i de kommende år befæster måske i virkeligheden deres stærke tro på mobilitet og cementerer dermed deres vilje til at finde løsninger, der går i den retning. Så uanset hvordan vi end vender og drejer billedet, er den klare tendens, at mobilitet er fremtiden – måske endda i så høj grad, at den bevæger sig væk fra at være en decideret trend til snart at blive standard,” siger Peter N. Østerbye, administrerende direktør for Steria.

Nogenlunde det samme billede gør sig gældende i Norge, hvor hver fjerde it-chef lader virtualisering indtage en andenplads som bærende teknologitrend, mens hver femte fremhæver cloud computing. En smule anderledes ser det ud i Sverige, hvor cloud computing får 21 procent af de svenske it-chefers stemmer, mens kun pct. 16 procent lister virtualisering som en trend, de tror på over de næste 2-3 år. Ikke desto mindre er det dog en procentdel, der alligevel giver en samlet tredjeplads på den svenske trendliste.

Sociale medier indtager i alle tre skandinaviske lande en fjerdeplads med henholdsvis 13 procent i Danmark, 10 procent i Norge og hele 15 procent i Sverige. Analyseinstituttet Gartner har tidligere forudsagt emailens snarlige død med udsagn om, at de sociale medier i høj grad vil overhale emails som foretrukken kommunikationskanal i arbejdsmæssig sammenhæng inden 2014.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere