Dansker er klar med 3D revolution til fladskærmen

Dansk firma lancerer en tjeneste, der bringer 3D film og spil til verdens 65 millioner fladskærme med netadgang. Sony er på vej med 3D til fladskærme og Playstation3.

I løbet af ganske få måneder kan de 65 millioner hustande i verden, der har en fladskærm koblet til en onlinespillekonsol, se fuldskærms 3D film fra sofaen. På det tidspunkt vil danskeren Steen Iversen nemlig lancere en helt ny 3D tjeneste.

"Vi lancerer 3DMovieChannel i første kvartal næste år. Alle der i dag kan se videoer på Youtube, vil kunne se vores film i fuld 3D. Det vil sige alle med en computer, men også de 65 millioner mennesker, der har en fladskærm koblet til en konsol i dagligstuen," siger Steen Iversen til ComON.

Den tjeneste kan for alvor revolutionere udbredelsen af 3D. I dag har Sony offentliggjort, at de er klar med 3D fjernsyn til næste år, og Samsung har allerede et 3D fjernsyn på markedet. Til næste år vil den engelske tv-udbyder Sky levere fodboldkampe fra den engelske Premier Leauge i 3D. Det kræver dog 3D fjernsyn. Men man behøver ikke et 3D fjernsyn for at kunne se 3D via 3DMovieChannel.

"Vi har verdenspatent på vores 3D-briller. Med dem kan man se 3D på alle fjernsyn. Tjenesten bliver afviklet direkte fra browseren, så fladskærme der er tilsluttet konsoller som Wii og Playstation 3 vil kunne vise 3D film," siger Steen Iversen.

Hollywood på vej

Han har en fortid som vicedirektør i Tycho Brahe Planetariet, hvor han gjorde det astronomiske observatorium til en frontløber inden for 3D.  Nu har han oprettet firmaet Colorcode3D, der har til huse i Planetariet. Derfor har Steen Iversen også omfattende forbindelser i 3D branchen.

"3D er mit hjertebarn og efter Tycho Brahe Planetariets IMAX biograf blev banebrydende i verden, har jeg taget min interesse med over i det nye firma," siger Steen Iversen.

I første omgang vil 3DMovieChannel vise de storslåede IMAX film, men danskerne er i forhandlinger med Hollywood.

"Når vi har bevist overfor de store filmproducenter, at det fungerer og er sikkert, så vil vi kunne vise de nyeste 3D Hollywood-film," siger Steen Iversen.

Lige nu handler alt i Hollywood om 3D. Titanic-instruktøren James Cameron er på vej med storfilmen Avatar, der er det første seriøse bud på et 3D filmhit. Hvis den film bliver en boxoffice succes, så kan det for alvor gøre 3D mainstream. Jeffrey Katzenberg fra Dreamworks mener ligefrem, at 3D er filmmediets tredje revolution.

"Der har været to store revolutioner i film indtil nu. Den første var da stumfilm blev afløst af talefilm, den anden var da vi gik fra sort/hvid til farve. Jeg tror, at 3D er den tredje revolution og vil medføre lige så store forandringer, som talen og farver gjorde," sagde Katzenberg til Comingsoon.net sidste år.

Det er den bølge Steen Iversen håber at ride med på.

Spil 3D inden jul

3DMovieChannel kræver ikke mere båndbredde end Youtube. Signalet er kun 10-15 procent større end Youtube klip. Hvis man vil se det i lidt bedre kvalitet på dedikerede 3D fladskærme som Samsungs, så svarer belastningen til at se et HD Youtube klip.

Steen Iversen forventer, at Sony, Samsung og de andre producenters fladskærme for alvor vil erobre markedet om fem år.

"Folk har lige brugt en masse penge på deres fuld HD ready fladskærmstv, så de vil godt lige vente, inden de tager springet til 3D, men om fem år vil det være standard," siger han.

Patentet på de særlige 3D briller strækker sig langt ud over en online 3D-filmtjeneste. Med brillerne kan man også forvandle sine spil til 3D. I første omgang vil 3D effekten gå ind i skærmen, men når spiludviklerne begynder at bruge 3D som et dramatisk virkemiddel i deres spil, så vil 3D effekten fare ud af skærmen.

"Vi bruger Danmark som testmarked, og vi forventer at være klar med en 3Dpakke med briller og software til 300 kroner inden julehandlen," siger Steen Iversen.

I første omgang kan spilbrillerne kun bruges til PC-spil, da de kræver, at software bliver installeret. Nvidia har et tilsvarende, men langt dyrere produkt.

Steen Iversen vil demonstrere 3Dbrillerne for resten af den danske verdenspresse senere i denne måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere