ComON mener: Ingen skræmmekampagner om udflagning, tak

Debatten om udflagning af arbejdspladser skal fastholdes på et sobert niveau. Vi skal afholde os fra den protektionistiske drejning som debatten har taget i blandt andet USA og Frankrig.

Udflagning af arbejdspladser til lavtlønslande som Kina, Indien og Ukraine er blevet en særdeles varm politisk kartoffel, der gang på gang tages op i politiske taler. Og statsministerens tale ved åbningen af Folketinget i dag var da heller ingen undtagelse. Vi var ikke mange minutter henne i talen før emnet kom på banen.

Statsministeren slog fast, at Danmark hverken kan eller skal konkurrere på lønningerne, og at det ikke nytter noget at opstille kunstige barriere i et forsøg på at sætte en stopper for udviklingen.

Dette er en direkte reference til Frankrig, hvor landets finansminister har foreslået skattelettelser til de virksomheder, der vælger at bevare produktionen i hjemlandet.

Det er særdeles positivt at se, at statsministeren forsøger at fastholde den sobre debat om emnet, som har hersket i den seneste tid, og ikke hopper i den populistiske grøft med forslag efter fransk forbillede.

Forklaringen på at den danske debat endnu ikke har taget den protektionistiske drejning som vi har set i Frankrig og især i USA, skyldes primært at vi stadig kun har set toppen af isbjerget.

I takt med at stadig flere arbejdspladser rykker ud og stadig flere danskere skal se sig om efter nye jobs bliver risikoen for at filmen knækker stadig større.

Fagforeningerne har indtil videre været påfaldende stille og medgørlige, men det er bestemt ikke sikkert, at det fortsætter i den dur.

Derfor er det ekstremt vigtigt at man fra politisk hold afholder sig fra at tænde op under den latente folkelige modstand med skræmmekampagner. For selvom det ligger lige til højrebenet, så vil det være en særdeles uheldig udvikling, der ville kunne sætte en stopper for den udflagning, som netop skal være med til at gøre dansk erhvervsliv stærkere.

For når arbejdspladserne rykker ud, så er det ikke nødvendigvis et minus for Danmark. Tværtimod så bliver virksomhedernes produktionskapacitet større, samtidig med at de danske medarbejdere får mere tid til udviklingsarbejde.

For den enkelte afskedigede medarbejder, kan det være svært at se tingene i sin helhed. Det er derfor vigtigt at politikerne fastholder fokus på udviklingen af Danmark som vidensamfund og efteruddannelsen af de medarbejdere, hvis jobs rykker østpå.

Andreas Krog
ansv. chefredaktør
IT-avisen ComON




IT-JOB

Mobilplan ApS

Content Creator

ALD Automotive Danmark A/S

Regional IT-administrator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til nyetableret PMO-kontor

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med flair for økonomi i projekter og drift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere