Artikel top billede

Google har igen udbetalt dussører. Denne gang til de syv researchere, som fandt otte af de sårbarheder i Chrome, der bliver rettet i denne uge.

Google retter kritisk fejl i Windows Chrome

Google har rettet 11 sårbarheder i Chrome, heriblandt en af de sjældne fejl, som virksomheden har dømt kritisk for browseren.

Computerworld News Service: Det er anden gang i denne måned, at Google opdaterer Chrome for fejl.

En af de 11 fejl var 'kritisk', som er Googles højeste trusselsvurdering, ni blev vurderet som 'høje', og en enkelt er 'medium'. Den kritiske fejl er den sjette i rækken, som Google har rettet i år.

Google fortæller, at fejlen har at gøre med den kode, som tilføjer effekter som tekstur på 3D-figurer. Det var seniorsoftwareingeniør fra det britiske spilfirma Turbulenz Limited, Michael Braithwaite, der først fandt fejlen, fortæller Google.

Michael Braithwaites sårbarhed påvirker kun Windows-versionen af Chrome.

En del af mandagens samling bestod af fire fejl, der er identificeret som 'use-after-free'-sårbarheder, som er en form for fejl i hukommelseshåndteringen, der kan udnyttes til angrebskode.

Nye dussører

Som altid har Google lukket ned for Chrome bug-tracking-databasen for at forhindre udenforstående i at få fat i oplysninger om de 11 fejl. Virksomheden udelukker offentligheden fra databasen for at give brugerne tid til at opdatere, og i visse tilfælde kan der gå måneder, inden den bliver åbnet igen.

Google har betalt godt 44.000 kroner i dusører til de syv researchere, som har fundet otte af de sårbarheder, der blev rettet i mandags, heriblandt godt 7.000 kroner til Michael Braithwaite for den kritiske fejl og godt 13.000 kroner til den gamle kending Sergey Glazunov for to sårbarheder med trusselsvurderingen 'høj'.

Gårsdagens samlede dursør-sum er mindre end halvdelen af det rekordhøje beløb, som blev udbetalt tidligere i denne måned. Google har indtil videre i 2011 udbetalt godt 635.000 kroner i dusører til researchere.

Æren for opdagelsen af to af de sidste tre sårbarheder gik til medlemmer af Chromes eget sikkerhedshold - i modsætning til mange andre virksomheder, som for eksempel Adobe og Microsoft, offentliggør Google de fejl, som virksomhedens egne researchere finder - og den sidste blev fundet igennem programmet Zero Day Initiative /ZDI), som er ledet af HP Tippingpoint.

Hverken Google eller Mozilla - de to store browserproducenter, som giver dusører til researchere - betaler for fejl fundet via et program som ZDI.

Den opdaterede Chrome-browser kan downloades til Windows, Mac OS X og Linux fra Googles egen hjemmeside. De brugere, som allerede anvender Chrome vil blive opdateret automatisk.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere