Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

SKI efter kritik: Det kan vi gøre bedre

SKI er gennem længere tid blevet beskyldt for at favorisere de store leverandører. Det får nu SKI til at arbejde på at forbedre nogle vilkår i fremtiden. Læs her hvordan og hvorfor.

Læs også: Danske it-firmaer overvejer at droppe SKI

SKI oplyser til Computerworld, at SKI er opmærksom på de problemer, små og mellemstore virksomheder (SMV) kan have med at byde ind på SKI-aftaler.

Dog forklarer SKI's kunde- og kommunikationsdirektør, Jan Michelsen, at SKI hovedsagligt servicerer staten og kommunerne.

"SKI's hovedopgave er at foretage EU-udbud og etablere rammeaftaler, der sikrer, at offentlige myndigheder kan købe bedst og billigst ind," siger han.

SKI er bevidst om, at målsætningen om at sikre mængderabatter skaber konkurrence.

"Fokus på at sikre effektive indkøb og lave priser forudsætter hård konkurrence mellem leverandørerne om at vinde udbuddene," siger Jan Michelsen og fortsætter:

"For SKI er det samtidig afgørende at sikre, at leverandørerne på aftalerne kan matche kundernes behov. Deraf følger, at når SKI udbyder aftaler med stor volumen, lægger vi også større vægt på virksomhedernes finansielle og økonomiske formåen."

SKI skal holde sig væk

Blandt de utilfredse små og mellemstore virksomheder finder vi konsulenthuset P.Ø. Data i Birkerød. Her er direktør Pierre Ørndorf meget imod, at der på SKI-aftalen om it-konsulentydelser kigges på antallet af ansatte og den årlige omsætning.

"SKI skal ikke stille krav om, at vi skal være minimum så og så mange for at komme med om buddet. De skulle holde sig væk fra ansættelsestal. De skal også holde sig væk fra, at vi skal være organiseret på en bestemt måde. De skal holde sig til vores kompetencer. Vi kan det, vi skal kunne. Er det ikke det vigtigste?" spørger P.Ø. Datas direktør.

Og det er da også noget af det, SKI har taget til efterretning.

"Som en del af SKI's kursskifte tilstræber vi, i det omfang det er muligt, at tilrettelægge kommende udbud sådan, at det giver mindre og mellemstore virksomheder bedre muligheder for at deltage i konkurrencen om at blive tildelt som leverandør," siger Jan Michelsen fra SKI og forklarer:

"Det betyder, at vi forsøger at tilrettelægge udbuddene, så de bedste leverandører kan byde ind - uanset om de er store eller små. Det gør vi for at skabe den bedste konkurrence."
 
Dog knytter han en lille hale til fremtidens udbud.

"De enkelte udbuds mindstekrav til for eksempel økonomisk kapacitet skal balancere fornuftigt i forhold til kontrakternes størrelse og kompleksitet samt i forhold til den pligt, som SKI har til at sikre de offentlige kunder en høj grad af leveringssikkerhed," fortæller Jan Michelsen.

Det bliver lettere

Virksomhedernes størrelse og økonomiske kapacitet er altså ifølge SKI ikke uden betydning, når det kommer til aftaler af et vist omfang.

Dog er den offentlige indkøbscentral opmærksom på de mindre virksomheders udfordringer i den sammenhæng. Jan Michelsen fortæller da også, at SKI vil gøre det nemmere i fremtiden.

"Det er SKI's hensigt at gøre det lettere for små og mellemstore virksomheder at deltage i SKI's udbud på specialistområder, hvor vores kunder efterspørger det."

I Birkerød er Pierre Ørndorf begejstret for den udmelding og har kun en kommentar at slutte til det:

"Bravo."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere