Artikel top billede

"Hvor andre detail-virksomheder har kasseapparater, så består vi af computere og internethandel. Al den handel, der er, foregår over internettet - og dermed har vi mere viden end andre om vores kunder," forklarer it-manager Uffe Sørensen.

Excel er BI-kongen i møbelvirksomheden Bolia

Excel-regneark og pivot-tabeller er de bedste redskaber for Bolia.com, der designer og sælger møbler og boligtilbehør. Se her, hvordan selskabet anvender systemerne.

Læs også:

Forrretningen driver BI-projekterne

Business intelligence: Sådan fungerer det

For møbelvirksomheden Bolia.com er business intelligence ikke bare endnu en it-løsning, men derimod løsningen.

BI er nemlig omdrejningspunkt for dagligdagen helt ud i de enkelte butikker og for den enkelte medarbejder.

"Hvor andre detail-virksomheder har kasseapparater, så består vi af computere og internethandel. Al den handel, der er, foregår over internettet - og dermed har vi mere viden end andre om vores kunder," forklarer it-manager Uffe Sørensen.

"Hvis du går ind på forsiden af vores intranet, står der, hvad hver enkelt butik har solgt indtil lige nu i dag. Vi måler sælgere imod hinanden, og vi måler butikker imod hinanden." 

"Vi er meget åbne omkring vores tal, så vi deler salgstal med alle vores medarbejdere."

Uffe Sørensen fortæller, at BI-løsningen samtidig er udgangspunktet for aflønningsformen i Bolia.

"Det helt overordnede budget for Bolia bliver delt ned per butik per dag. På den enkelte butik er det så delt ned per medarbejder per time. Alle ved, hvad der forventes - og den enkelte enkelte får også bonus ud fra det tal," forklarer han.

Kører kun med Microsoft-teknologi

Uffe Sørensen har afsøgt markedet for BI-løsninger. Der er mange produkter derude, men alligevel holder han fast i, at Excel og pivot-tabeller er det bedste for Bolia.

"Vi kører rent Microsoft. Det vil sige, at vi kører med et Microsoft ERP-system, hvor vi samler alting, så vi kun har en SQL-database, vi henter tingene fra." 

"Så bruger vi 'cuber' og Excel-pivot'er, og så har vi også nogle mindre avancerede brugere, der bare skal have data serveret uden at skulle kunne se det fra alle mulige forskellige vinkler. Til dem hiver vi data direkte fra vores Sharepoint-sider via Microsoft Reporting Services."

Samtidig anvender Bolia Microsofts Mappoint, der gør det muligt at vise data grafisk på et landkort.

"Hvis vi distribuerer brochurer i et bestemt område, kan vi bagefter se, om det har virket via en grafisk præsentation," siger Uffe Sørensen.

BI kræver et ordentligt data-setup

En del vil måske mene, at en BI-løsning, der består af Excel og pivot-tabeller er for besværlig at bruge. Men Uffe Sørensen forklarer, at når først tabellerne er sat op, er det nemt at tilgå data for brugerne.

"Vi sætter det op i it-afdelingen og serverer det så for folk. Når du som butikschef går ind i den tabel, trækker den på en cube og opdaterer - du skal bare læare at bruge drag and drop."

"Vi har kigget på mange forskellige systemer - og de koster jo penge alle sammen. Jeg synes, at man kan nå rigtig langt ved at anvende Microsofts SQL og Excel, som næsten alle har, og så et godt intranet."

Uffe Sørensens råd til andre BI-interesserede virksomheder er, at man starter med det helt grundliggende.

"For mig at se er BI resultatet af, at du har et godt it-setup. Hvis man har en masse informationsøer og alt muligt andet, kan det være en kæmpe opgave at skabe det perfekte BI. Det første skridt er at have en ordentlig infrastruktur og at have tingene samlet i én database," siger Uffe Sørensen, it-manager i Bolia.

Læs også:

Forrretningen driver BI-projekterne

Business intelligence: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere