Artikel top billede

Design lækre hjemmesider uden kode-bøvl

Nu kan du udvikle hjemmesider uden at skulle kode en eneste linje, hævder Adobe med frigivelsen af et nyt software-produkt. Test selv, om det er for godt til at være sandt.

Læs også:

Er bruger-centreret webdesign den rene utopi?

Hvem designer du egentlig din hjemmeside til?

En del professionelle webudviklere vil nok mene, at det er en påstand uden hold i virkeligheden, når Adobe hævder, at en ny software-løsning, Muse, lader dig designe velfungerende hjemmesider uden at skulle kode overhovedet.

Men det er præcis budskabet fra Adobe, der netop har frigivet Muse i en betaversion, der indtil videre er gratis for brugerne.

"[Muse] lader grafiske designere designe og publisere professionelle, unikke HTML-hjemmesider uden at skrive kode eller arbejde med restriktive templates," lyder det på Muse-hjemmesiden.

"Ved hjælp af de nyeste web-standarder som HTML5 og CSS3 kombinerer Muse præcist design og kreativ frihed med innovative frameworks til at tilføje navigation, widgets og HTML, så der kan inkluderes avanceret interaktion på en side," skriver Adobe blandt andet i præsentationen af Muse.

Softwareselskabet forklarer, at mange har efterspurgt en løsning, der gør det lige så let at udvikle en webside som at sætte en side op i InDesign.


Sådan indleder man et nyt webside-projekt i Muse.

Idéen med Muse er, at man som hjemmesidedesigner skal kunne trække forskellige widgets ind i design-skabelonen, som man så kan tilpasse ens specifikke behov.
Vil man eksempelvis indklusere et slideshow på siden, behøver man ikke starte helt fra bunden af med at kode.


Klar til at designe en ny side.

Idéen med WYSIWYG-editorer (what you see is what you get) er dog langt fra ny - for det er samme koncept, man finder i eksempelvis Adobes Dreamweaver, Apples iWeb og i Microsofts Expression Web og Sharepoint Designer.

WYSIWYG-løsningerne er ofte blevet hånet for at skabe websider, der er smækfyldt med kodefejl - men er dog blevet bedre med årene. 

Muse - det foreløbige navn for den nye løsning - adskiller sig ved, at løsningen kun vil blive solgt som abonnements-ordning, når den endelige version er klar i 2012.

Du kan selv prøve kræfter med den gratis betaversion af Muse her.

Læs også:

Er bruger-centreret webdesign den rene utopi?

Hvem designer du egentlig din hjemmeside til?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere