Læs også:
Står Kina bag historiens største hackerangreb?
Kina benægter at stå bag kæmpe hackerangreb
Sikkerhedsfirmaet McAfee fremlagde i starten af august en rapport om en af verdens største serier af hacker-angreb, der nogensinde er blevet opdaget.
Her oplyste sikkerhedsfirmaet, at 71 forskellige organisationer herunder FN, Den Olympiske Komité, den indiske regering, forsvarsfirmaer, virksomheder i stålindustrien og forskellige it-sikkerhedsfirmaer, tilsyneladende har været i kløerne på hackere.
Hacker-angrebene har fundet sted over de sidste fem år, og i flere tilfælde har McAfee observeret, at der er blevet stjålet intellektuelle rettigheder fra de angrebne organisationer.
Rapporten indeholder en komplet liste over de 71 virksomheder, der beskrives med erhvervsområde og det antal måneder, som firmaerne er blevet overvåget af hackere.
Firmanavnene er dog ikke tilgængelige.
På listen finder man en dansk virksomhed, der ifølge McAfee er blevet udspioneret i seks måneder i en periode startende for august 2008.
Firmaet beskrives som et Satellite Communications Company, men ikke med firmanavn.
Rapporten fra McAfee kan læses her.
Kinesisk indtrængen?
Hvilket land eller organisation, som står bag spionagen, er ikke kendt, men flere har peget på Kina.
Blandt andre den amerikanske tænketank CSIS (Center for Strategiske og Internationale Studier).
Det skyldes, at flere af de stjålne oplysninger meget vel kunne bruges i Beijing, hvilket eksempelvis gælder flere systemer hos Den Internationale Olympiske Komité og nationale OL-komiteer, der forsvandt før de Olympiske Lege på kinesisk grund i 2008.
En kinesisk avis afviser blankt alle beskyldningerne.
En afvisning, der i et vist omfang bakkes op af en dansk ekspert.
"Alle mener, at Kina er skurken i denne sag. Men hvis man som nation skulle angribe andre lande, så ville det nok være mere nærliggende at skrive koden fra bunden, som vi så det med Stuxnet," vurderer Peter Kruse, som selv har været involveret i analyse og efterforskning i flere af de sager, der nævnes i McAfee-rapporten
Han ønsker dog ikke, at komme nærmere ind på hvilken dansk virksomhed, der nævnes i rapporten, da han er bundet af en såkaldt non-disclosure agreement, en klausul om ikke at viderebringe informationer i en sag.