Læs også:
Står Kina bag historiens største hackerangreb?
Sikkerheds-specialist kræver internationalt it-politi
Krav om globalt it-politi summer på Christiansborg
Siden det for nylig kom frem, at 72 store, internationale organisationer i løbet af de seneste fem år er blevet hacket sønder og sammen, har flere eksperter peget på Kina som skurken bag hackerangrebene og industrispionagen.
Men nu tager den kinesiske regering til genmæle over for den rapport fra sikkerhedsfirmaet McAfee, der har fået alverdens it-sikkerhedseksperter til at spekulere i, om det mon var Kina, som stod som bag angrebene.
I regeringens kommunist-avis, People's Daily, afvises de mere eller mindre skjulte anklager om, at den folkerige republik skulle have trukket i trådene for at hive informationer ud af organisationer som blandt andre den Olympiske Komite, Indiens regering og flere internationale gigantvirksomheder.
Artiklen i fredagens udgave People's Daily er det tætteste, vi kommer på en egentlig offentlig afstandtagen fra hackerangrebene, som er foregået i 14 lande.
Det skriver IDG News Service.
Sælger flere sikkerhedsprodukter
People's Daily kritiserer i artiklen it-sikkerhedseksperter for kun at have peget fingre ad Beijing eller Moskva som mulige bagmænd bag hacker-angrebene.
"Det er uansvarligt at sætte Kina i forbindelse med alle hacker-angreb," skriver avisen i sin kommentar til McAfee-rapporten, selv om McAfee ikke har udtalt sig om, at Kina var den frygtelige bagmand.
Alligevel får it-sikkerhedsfirmaet McAfee også drøje hug på puklen. Selskabet bliver i den kinesiske avis-artikel beskyldt for at have lanceret rapporten for at sælge flere sikkerhedsprodukter.
I februar lancerede McAfee desuden en anden rapport, der hævdede, at Kina - eller folk i Kina - havde stjålet gigabytes af data fra mindst fem olie-, gas- og petroleumsvirksomheder.