Få de første detaljer om Windows 8

Næste version af Windows vil være hurtigere, genkende dit ansigt og gemme dine data online. Nå ja, og så vil styresystemet også komme med sin egen app store og ét-kliks geninstallation.

Få de første detaljer om Windows 8

Det kan godt være, at Microsoft har solgt over 150 millioner eksemplarer af Windows 7 indtil videre, men det forhindrer ikke softwaregiganten i at forberede næste version af verdens mest brugte operativsystem.

En Microsoft-entusiast, Francisco Martin, har publiceret, hvad der ligner en række fortrolige papirer fra Microsoft på sin blog, og den italienske webside, Windowsette.com, har også fået fat i de fortrolige papirer.

Såfremt dokumenterne er ægte, så ser det ud til, at Windows 8 bliver et spændende bekendtskab. Se papirerne her!

Skal starte med det samme

Der bliver kun kradset i overfladen, men Windows 8 lader til at fokusere på hastighed og effektivitet. Din Windows 8-maskine skal køre hurtigt og problemfrit, også selvom du installerer "ineffektiv software."

Det ser også ud til, at Microsoft fortsætter trenden fra Windows 7 med at forbedre brugeroplevelsen, så du får en subjektiv opfattelse af, at maskinen fungerer bedre.

- Windows 8-pc'er tænder hurtigt, næsten øjeblikkeligt i nogle tilfælde, og er klar til arbejde uden længere eller uventede forsinkelser. Når brugere vil tjekke deres e-mail, sportsresultater eller afspille medier, så vil de elske deres pc'er, fordi de kan få hurtig adgang til det, står der i papirerne.

Kigger Apple over skulderen

Microsoft giver endda ros til Apple. På siden "Sådan gør Apple det: en dydig cyklus," kan du læse Microsofts korte analyse af Apples styrke:

- Apples brand er kendt for høj kvalitet, ukompliceret, 'Det virker bare.' Produkternes brugerinterface er designet således, at folk føler, de får noget ud af det. Det leder til tilfredshed med produktet, der fodrer loyalitet.

- Det er noget, som folk vil betale for!, lyder konklusionen.

Genkender dig automatisk

Næste version af Windows vil også udnytte, at der er et webkamera i stort set alle maskiner. Hvis maskinen har en indbygget sensor, så starter den automatisk fra dvale, når du sætter dig foran skærmen, og logger ind i din konto.

Papirerne synes også at antyde, at du vil kunne være logget ind i to konti på samme tid, eller i det mindste have adgang til filer og informationer, hvis en anden bruger sidder foran skærmen sammen med dig.

- Windows 8 vil genkende min tilstedeværelse og logge mig ind automatisk, lyder teksten på en af siderne.

Indstillinger gemmes på nettet

Din Windows-konto vil bære koblet op mod dit Windows Live-ID og gemme vitale info i skyen, måske endda også dine filer.

På den måde vil du have adgang til dine dokumenter og indstillinger, selvom du logger ind på en anden Windows 8-maskine end din egen.

Det afsløres, at Windows 8 rettes primært mod bærbare computere, alt-i-en-maskiner og ... tablet-computere.

Hos Microsoft er der altså en forventning om, at tiden nu er moden til computere uden tastaturer. Lur os om ikke iPad har haft noget med det at gøre.

Nem oprydning i Windows 8

Skulle din Windows 8-installation gå hen og skabe problemer, så behøver du ikke finde installations-dvd'en frem igen. Microsoft har planer om at tilbyde en funktion, der "nulstiller" Windows 8, men gemmer dine filer og husker dine indstillinger.

Går et eller andet i ged, så behøver du altså ikke bruge en hel søndag på at geninstallere maskinen, men kan i stedet klare det med ét klik med musen.

Køb softwaren fra en app store

Det lader også til, at Microsoft overvejer at skabe en app store til Windows-programmer. Online-butikken vil ikke være den eneste måde at få software ind på din maskine, men den vil være et alternativ til brugere, der ikke gider skulle ud på nettet og søge eller ned og købe en skive i butikken om hjørnet.

Microsoft nævner en række fordele for forbrugeren, blandt andet at du får et relevant og troværdigt udvalg af programmer, og at dine programmer og indstillinger følger din Windows Live-konto.

Du behøver ikke bekymre dig om at smide en dvd-skive væk, ridse den eller slette vigtige filer fra harddisken. Tilsvarende får udviklere en nem og transparent måde at promovere og sælge deres software til millioner af brugere verden over.

Det forventes, at Windows 8 udkommer en gang i løbet af 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere