Artikel top billede

Alcatel-Lucent tilkendt kæmpeerstatning fra Microsoft

En årelang sag er nu bragt til ende med en trecifret millionerstatning for Microsofts krænkelse af et af Alcatel-Lucents patenter. Microsofts overvejer dog sine næste skridt.

Computerworld News Service: Microsoft er blevet dømt til at betale 362,6 millioner kroner til netværksleverandøren Alcatel-Lucent i en årelang patentsag, der på et tidspunkt kunne have kostet Microsoft op mod otte milliarder kroner.

Nævningene ved en domstol i San Diego kom frem til en afgørelse fredag i denne sag, hvor Microsoft var beskyldt for at krænke patenter i adskillige produkter inklusiv Outlook. Lucent indledte søgsmålet i 2003, før virksomheden fusionerede med Alcatel.

I 2007 afgjorde et nævningeting, at Microsoft skulle betale Lucent knap 7,8 milliarder kroner for patentkrænkelsen. Den afgørelse omstødte dommeren dog, med henvisning til at Microsoft kun havde krænket det ene ud af de to patenter, det drejede sig om, og at dette patent var ejet i fællesskab med et europæisk forskningsinstitut, hvilket betød at domstolen ikke havde kompetence til at afsige kendelse i sagen.

Det appellerede Lucent, men en forbundsstatslig appeldomstol stadfæstede den lavere domstols afgørelse. Selvom virksomhederne herefter indgik forlig i de fleste af sagens erstatningskrav, var der stadig uafklarede dele af sagen og de to virksomheder har været i juridisk tovtrækkeri lige siden.

Erstatningskravet mod Microsoft steg efterhånden til over 2,6 milliarder kroner, før det blev afgjort, at der skulle en ny domsforhandling til.

"Denne seneste domsforhandling kom i stand, efter Federal Circuit (forbundsstatslig appeldomstol, red.) beordrede en ny domsforhandling angående skadeserstatning, hvilket derved underkendte en oprindelig dom på over 2,6 milliarder kroner for det samme patent," forklarer Microsoft i en pressemeddelelse.

Appel kan være på vej

"Den aktuelle afgørelse afspejler en positiv tendens i lovgivningen i forhold til erstatning ved patentkrænkelse, der stammer fra Federal Circuits tidligere vurdering i denne og andre sager," udtaler Microsoft.

"Vi fastholder dog fortsat, at den nuværende lovgivning kræver repartition af erstatningsbeløbet, når krænkelsen retter sig mod en lille funktion i et funktionsrigt produkt, og i det lys er vi i gang med at vurdere kendelsen og overveje vores næste skridt."

En talskvinde fra Microsoft har afvist at kommentere, om det betyder, at virksomheden vil appellere afgørelsen. Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra talsmænd fra Alcatel-Lucent.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere