Artikel top billede

Microsoft-ansat er største bidrager til Linux-kernen

Microsoft er meget aktive i udviklingen af Linux 3.0. En ansat i softwaregiganten er den enkeltperson, der har lavet flest ændringer.

En ny opgørelse over de mest aktive udviklere på Linux-kernen viser overraskende, at Microsoft bidrager i meget høj grad.

Faktisk er Microsoft-udvikleren K. Y. Srinivasan den enkeltperson, der har foretaget flest ændringer i koden under den nuværende udvikling mod Linux 3.0.

Alt i alt står Microsoft bag 361 ændringer i koden, hvilket putter softwaregiganten på en syvendeplads over de mest aktive virksomheder.

Til sammenligning har selvstændige enkeltpersoner samlet set lavet 1.085 ændringer, mens Red Hat står bag 1.000 og Intel 839.

Undersøgelsen, der er lavet af nyhedssiden LWN.net, bør dog tages med et gran salt, da antallet af ændringer kan være en dårlig indikator for, hvor meget arbejde der ligger bag. En ændring af koden kan nemlig være meget omfattende, men også blot en mindre rettelse.

Microsoft sætter skub på driver-udvikling

Microsofts mange ændringer skyldes arbejdet med at forbedre driveren til Microsofts virtualiserings-værktøj Hyper-V.

Tilbage i 2009 var Microsoft nødt til at gøre koden åben, da det kom frem, at der blev brugt open source-komponenter, der er licensieret under GPL.

Det er i strid med GPL-licensen, der ikke giver plads til at blande open source-kode med proprietær kode.

Siden dengang har Microsoft dog fået kritik for kvaliteten af driveren, hvilket virksomheden altså nu har valgt at gøre noget ved.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere