Artikel top billede

Ny test: Internet Explorer er den sikreste browser

Chrome og Firefox får smæk af Internet Explorer, når det handler om evnen til at blokere malware. Læs her, hvad Microsoft gør bedre.

Skal du have en browser, som beskytter dig mod malware, så er det bedst at vælge Internet Explorer, konkluderer en ny test fra NSS Labs.

Internet Explorer 9 indtager nemlig førstepladsen, da browseren blokerer for 100 procent af truslerne i testen.

NSS Labs havde sat sig for at teste de forskellige browseres modstandsdygtighed over for sider rettet mod europæere, der ser tilforladelige ud, men lokker folk til at downloade malware.

Testen løb over 19 dage i april, hvor de forskellige browsere blev bombet med europæsike malware-inficerede webadresser.

Udover Internet Explorer 9's førsteplads gik andenpladsen også til Microsoft, da Internet Explorer 8 blokerede for 92 procent af de indkomne trusler.

Det ser straks værre ud for de andre store spillere på browsermarkedet. Safari 5, Chrome 10 og Firefox 4 ender alle på 13 procent, og de er dermed langt bagefter Internet Explorer.

Bagerst i feltet er Opera, der kun blokerer for fem procent af de inficerede webadresser.

Cloud-baseret system

Ifølge rapporten vinder Microsoft over de andre browsere på grund af det indbyggede Smartscreen URL filter, der er et cloud-baseret system, som tjekker de webadresser, du taster ind i din browser, for trusler i en stor database.

Ydermere har Internet Explorer 9 indbygget Smartscreen Application Reputation, som finder de sidste otte procent af truslerne, som Internet Explorer 8 ikke finder.

Safari, Chrome og Firefox bruger alle et konkurrende system til at tjekke webadresser, nemlig Googles Safe Browser Feed.

Opera bruger teknologi fra antivirus-firmaet AVG.

IE 8 ikke med blandt de hurtigste

Noget andet, som NSS Labs undersøgte, var den gennemsnitlige tid, det tog de forskellige browsere at tilføje et nyt problem-site til listen af blokerede sites.

Det er interessant, da en længere periode inden et website bliver tilføjet vil betyde et større tidsrum, hvor truslen kan udnyttes.

Her klarede Internet Explorer 9 sig også helt optimalt, da den med Application Reputation blokerede de forskellige sider uden nogen forsinkelse overhovedet.

Internet Explorer 8 klarede det dog langt fra lige så godt med en gennemsnitlig tid på næsten 14 timer, inden en trussel blev tilføjet.

Langt bagefter Safari på fem timer, Chrome på næsten syv timer og Firefox på otte timer. Igen klarede Opera sig dårligst med over 48 timer gennemsnitligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere