Artikel top billede

Sony Ericsson hårdt ramt af jordskælv

Leverancerne til og fra Sony Ericsson har haltet på grund af det japanske jordskælv.

Sony Ericsson har de seneste år været igennem en større omvæltning.
 
Selskabet har lagt sin strategi om, så det nu næsten udelukkende fokuserer på dyre smartphones med Google-platformen Android.
 
Med den strategi er det lykkedes selskabet at vende en negativ udvikling til igen at danne overskud i koncernen, men nu går det igen den forkerte vej.
 
Sony Ericsson meddelte fredag, at selskabet i årets andet kvartal fik et underskud på 373 millioner kroner.
 
Det enorme jordskælv, der i marts ramte Japan, er ifølge topchef Bert Nordberg hovedårsagen til problemerne. Jordskælvet medførte, at underleverandører af komponenter fik problemer med leverancerne til Sony Ericsson.
 
Samlet set betød leveranceproblemerne, at op mod 1,5 millioner telefoner ikke kunne produceres eller leveres som planlagt, vurderer selskabet i kvartalsregnskabet.
 
I alt sendte Sony Ericsson 7,6 millioner mobiler på gaden i perioden marts til juni mod 8,1 millioner kvartalet forinden. Et fald på seks procent.
 
Omsætningen i årets andet kvartal endte på 8,9 milliarder kroner.
 
Du kan læse regnskabet her.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data Scientist til stærkt data- og analysekontor

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-generalister til rollen som systemejer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere