It-giganten CSC har efter de konfliktramte medarbejderes tilbagekomst til arbejdspladsen taget hul på at rydde op efter den fire en halv måneder lange konflikt med Prosa.
Hos virksomheden har CSC-chefen Lars Lundsgaard svært ved at sætte konkrete tal på, hvor mange mandetimers arbejdspukkel virksomheden har samlet gennem den lange konflikt. Blandet andet fordi der er store lokale forskelle i afdelingerne.
"Det kan man ikke sige generelt. Men der er meget forskelligt fra område til område og kunde til kunde," siger han til Computerworld.
Mest efterslæb på batch-afvikling
Imidlertid ligger det fast, at en af de kunder der især har døjet med efterdønninger af konflikten er SKAT, som to gange har været tvunget til at udsætte fristen for erhvervsselvangivelser og som stadig må leve med andre problemer som følge af krigen mellem CSC og Prosa.
"Som nogle også har fulgt med i, så er der nogle ting omkring batch-afvikling i forhold til nogle kunder, som stadigvæk er lidt påvirket," siger Lars Lundsgaard.
Batch-afviklingen af kørsler er central for både virksomheden og flere af kunderne. Samtidig er medarbejderne i de såkaldte kundegrupper hos CSC stadig ikke på plads efter at en række medarbejdere under konflikten blev bortvist.
Problemet med batch-kørslerne kan dog væe på vej til at blive løst i det CSC, der i øjeblikket søger nye medarbejdere til området, har indbudt tidligere ansatte til at søger deres tidligere jobs.
Medarbejdere skal omrokeres
Hvad angår andre arbejdsområder kan der være sket store ændringer hos CSC, mens folkene har strejket eller været lockoutet under konflikten, fortæller Lars Lundsgaard.
"På nogle områder er projekter blevet færdige i mellemtiden. Og i og med de ikke er der mere, så er der måske en situation, hvor der er for mange mennesker i forhold til det arbejde, der er. Så skal folk rokeres rundt til noget andet. Andre steder ligger der arbejdsopgaver, som sagtens kan trække et stykke tid endnu," siger han.
Lige i øjeblikke handler det dog om at få afholdt en masse ferie og afspadsering, som de konfliktramte har til gode fra sidste ferieår.
"Så der kommer til at gå nogle måneder henover sommeren, hvor folk forhåbentligt får holdt noget ferie, afspadseret og får samlet op på nogle af de ting som ligger. Og så må vi se hvordan tingene det ser ud, når vi kommer tilbage til august," siger han.
Klar til kamp
De konfliktramte medarbejdere fra den overståede konflikt beholder deres hidtidige Prosa-vilkår til og med februar 2012. Herefter træder den nye HK/Privat-overenskomsten i kraft med de vilkår for medarbejderne, som CSC har efterlyst for at opnå bedre konkurrenceforhold i markedet.
Der behøver imidlertid ikke at gå så længe før CSC er parat til at tage kampen op mod konkurrenterne, mener Lars Lundsgaard.
"Det forsøger vi at gøre hele tiden. Vi har også, selv under konflikten, landet nye aftaler. Nu kender vi konkurrenceforholdene fremadrettet, og det vil vi selvfølgelig bruge til at fokusere på at få landet noget ny forretning. Det er jo det, vi har brug for," siger Lars Lundsgaard.