Artikel top billede

Microsoft opkræver royalty-penge for Android

Microsoft indgår royalty-aftaler med to selskaber for brug af teknologier i Android, som Google ellers beskriver som fri og åben.

Computerworld News Service: Microsoft har i denne uge underskrevet to aftaler med virksomheder, der har indvilliget i at betale royalties for teknologier, som bliver brugt i Android-enheder.

Det kommer efter en lignende aftale, som softwaregiganten indgik med HTC sidste år.

Aftalen kan være tegn på, at Microsoft har forholdsvist stærke krav på intellektuel ejendom i det styresystem, som Google beskriver som frit og åbent.

Onsdag underskrev Velocity Micro en patentaftale med Microsoft omkring teknologier i virksomhedens Android-enheder, blandt andet tablet-pc'en Cruz.

Virksomhederne har ikke afsløret detaljerne i aftalen, men siger, at Microsoft vil modtage royalties fra Velocity Micro.

Velocity Micro er en virksomhed fra Richmond, Virginia, med speciale i at bygge skræddersyede maskiner.

Den producerer desuden tablet-pc'en Cruz og Cruz Reader, der begge er bygget på Android.

Tidligere på ugen annoncerede Microsoft en lignende aftale med General Dynamics Itronix, som er en virksomhed, der servicerer forsvarsindustrien. Den står blandt andet bag en lille Android-enhed, der kan spændes om håndleddet.

Aftalen følger en anden, som Microsoft indgik med HTC sidste år, der på samme måde betyder, at Microsoft skal modtage royalties for HTC's Android-telefoner.

Microsoft har ikke løftet sløret for hvilke patenter og teknologier, der indgår som en del af aftalen.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere