10 ting som Android gør bedre end iPhone

Siden Googles styresystem Android blev introduceret i 2008, er det bare gået fremad, og i dag er der mange ting, som Android gør bedre end iPhone OS. Se dem her.

10 ting som Android gør bedre end iPhone

Android har haft fuld knald på de seneste par år.

Faktisk går det så godt med Googles styresystem, at Android ikke bare lever op til iPhones funktionalitet, men overgår Apples telefon på mange områder.

Vi har fundet frem til 10 ting, som Android gør bedre end iPhone. Bemærk at der er sammenlignet med den iPhone-model, som er på gaden og ikke den nye iPhone 4, som kommer senere på sommeren.

Android kører mange apps samtidig

Lige siden version 1.0 har Android været i stand til at køre adskillige applikationer samtidig, uanset om det er systemapplikationer eller apps fra Android Marketplace.

Den aktuelle version af iPhone OS tilbyder godt nok begrænset multitasking, men kun for egne apps såsom Mail, iPod og Phone, der så kører i baggrunden.

Androidbrugere føler sig noget mere fremme i bussen, fordi de kan modtage beskeder, høre musik og endda modtage GPS-data uden at holde applikationen åben.

Det hele er på skærmen

En af de helt store fordele, som Android har, er muligheden for at skræddersy skærmen. Du har aktive widgets lige ved din fingerspids, altid klar og altid til at få øje på - uden at skulle starte en applikation først.

Androids butik er bedre

Godt nok har Apples App Store mere end 180.000 applikationer mod godt 50.000 i Android Marketplace, men Android Marketplace vokser til gengæld så hurtigt, at der er et godt potentiale for at indhente iPhone App Store.

Derudover har Android den store fordel, et fuldstændigt frit marked giver. Apple modtager i omegnen af 10.000 forslag til apps om ugen, men mange bliver sorteret fra af forskellige årsager.

Android Marketplace er helt og aldeles brugerdrevet og fuldstændig uden nogen form for censur, så mulighederne er uendelige.

Bedre besked med Android

IPhone har problemer med beskeder. Fordi der kun findes pop-up-beskeder, kan iPhone kun håndtere en ad gangen, og fordi telefonen ikke behersker multitasking, skal programmerne være åbne for at kunne levere beskeder.

Android derimod har en bekvem besked-bar med et ikon for hver af de ventende beskeder. Besked-bar'en kan trækkes ned og på den måde afsløre flere detaljer om hver besked.

Endvidere står det udviklere frit for at gøre beskeddetaljer læselige fra den låste skærm, hvilket iPhone kun kan gøre med telefonens oprindelige applikationer.

Android lader dig selv vælge hardware

Apples brugere opfordres til at tænke "anderledes", men når det kommer til den aktuelle hardware, får brugerne ikke mange valg. De kan vælge farve (sort eller hvid), og de kan vælge mellem 16 gigabyte eller den dyrere 32 gigabyte-version. Derudover hænger de på iPhones 3,5 tomme 320x480 pixel skærm, 256 megabyte ram og en 600 MHz-processoren (hardwaredelen er dog kraftig forbedret på den kommende iPhone 4, som skulle dukke op i butikkerne senere på sommeren).

Fordi Android er en åben platform, har producenterne deres frihed til at parre telefonen med forskelligt hardware som for eksempel Nexus One (med 3,7 tomme 800x480 skærm, 512 megabyte ram og 1 GHz Snapdragon processor) eller Motorola Droid, der har et egentligt tastatur.

Vælg selv operatør med Android

Operatøren AT&T er klart det svageste led i iPhone (for amerikanske kunder - indsæt selv din operatør i ligningen), efter at iPhones succes har gjort grimme ting ved AT&T's netværk såsom tabte opkald, langsom datatransmission og dårlige forbindelser.

Android-telefoner er tilgængelige på alle større operatørers netværk. Verizon har Motorola Droid, Droid Eris og Droid Incredible til en start. T-Mobile har Nexus One, MyTouch 3G, Behold II og inden længe også MyTouch Slide. Og Sprint har HTC's Hero og Moment, mens den lovende Evo 4G skulle være på vej.

Du kan installere egne ROM'er på Android

IPhone kan knækkes (Jailbreaking) og tilføjes yderligere funktionalitet som installering af apps, der ikke er tilgængelige i App Store, men i det store hele er oplevelsen den samme. Du hænger stadig på nøjagtig den samme brugergrænseflade.

Android har på sin side et stort 'community', som er dedikeret til at bygge specielle ROM'er til Android-enheder.

Disse ROM'er giver ikke bare den samme funktionalitet som Jailbreaking, men giver også et lag af specialtilretning til telefonen.

Der findes ROM'er, som gør specielle brugergrænseflader brugbare fra den ene Android-baserede enhed til den anden. Andre ROM'er letter tunge faciliteter og gør enheden hurtigere.

Skift opsætning hurtigt med Android

I løbet af de senere år har smartphones fået stadig mere funktionalitet. WiFi, GPS, Bluetooth og så videre.

Lige så gode disse funktionaliteter er at have ved hånden, lige så dårlige er de for batterilevetiden.

Nogle brugere ændrer systemopsætningen på deres telefon for at få batteriet til at holde længere. For eksempel ved kun at slå WiFi eller Bluetooth til, når der brug for disse faciliteter.

IPhone-brugere er nødt til at padle rundt i opsætningsfunktionerne hver gang, de vil bruge internettet eller en Bluetooth-dims.

Android derimod tillader brugeren at bruge widgets til at håndtere opsætningen direkte fra skærmen. For de mindre brugte faciliteter, som ikke har en dedikeret widget, kan der stadig laves en genvej på hovedskærmen, som bringer dig direkte til den ønskede funktion.

Android klarer Google og Social Integration

Med smartphones, der sikrer, at vi konstant er online, er det ikke så underligt, at hovedparten af vores 'computer-liv' flytter online.

Vi har e-mail til vores beskeder, Flickr til vores billeder, Google docs til vores dokumenter og Facebook og Twitter til vores sociale liv.

Android tilbyder som standard muligheden for at integrere alt dette.

Din Gmail-konto kan synkroniseres automatisk med telefonen. Billeder taget med din telefon kan uploades automatisk til Flickr. Din telefon kan sågar koble sig til din Facebook-konto og synkronisere dine telefonkontakter med dine Facebook-venner - komplet med profilbilleder, e-mailadresser og telefonnumre.

Alt dette klarer iPhone kun gennem brug af tredjepartssoftware og er ikke i nærheden af at gøre det så elegant som Android-alternativet.

Android giver mere for pengene

Hvis du nogensinde har overvejet at købe en iPhone, så har du sandsynligvis lagt mærke til prisen. Selv de halvgamle iPhone 3G er halvdyre, og de nyere 3GS er betydelig dyrere. Det kan være svært at sammenligne forholdene på tværs af Atlanten, men et faktum er det, at de fleste Android-telefoner fås for en brøkdel af det prisniveau, som iPhone sædvanligvis befinder sig på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere