Artikel top billede

Oracle: Google skylder os 14 milliarder kroner

Google skylder Oracle et anseeligt millionbeløb for krænkelser af en stribe af Oracles patenter.

Computerworld News Service: En ekspert fra Oracle vurderer, at Google skylder virksomheden knap 14 milliarder kroner for overtrædelser af Java-patenter.

Det kan man læse i de papirer, der blev indleveret til retten i Nordcalifornien i denne uge.

Tallet er imellem de 7,3 og 31,7 milliarder kroner, som Google tidligere har nævnt i sin egen analyse af Oracle-eksperten Iain Cockburns skadesrapport.

Google forsøger at få afvist Iain Cockburns analyse som upålidelig.

Oracle anlagde sag mod Google sidste år med den begrundelse, at styresystemet til mobiltelefoner, Android, overtræder en række Java-patenter, som Oracle opnåede rettighederne til i forbindelse med opkøbet af Sun Microsystems.

Google nægter at have gjort noget galt.

Mere end 10 gange

"Selv den lave ende af Cockburns vurdering er mere end 10 gange så meget som det beløb, Sun Microsystems har tjent om året på Javas licenserings-program og 20 gange så meget som det, Oracle tjente på Java-baserede mobile licenser," skrev advokat for Google, Scott Weingaertner, i et brev tidligere på måneden.

Men i denne uges retspapirer påstår Oracle, at Google benytter sig af en række "fejltolkninger", og at virksomheden gør sig skyldig i at angribe "en stråmand - en ringe og ukorrekt karikatur af professor Cockburns rapport - frem for den metode og analyse, som professor Cockburn rent faktisk anvender."

Iain Cockburns konklusioner er "understøttet af rigeligt med beviser og rimelige set i lyset af parternes indbyrdes kommercielle forhold og de beløb, der er på spil i profitter," står der videre.

Oracle er erstatningsberettiget af en række grunde, heriblandt af annonceindtægterne fra Android-telefoner, står der i papirerne.

Scott Weingaertner afviser det argument i sit brev til retten.

"Værdien af Android-software og af Googles reklamer er to helt forskellige ting: Softwaren gør det muligt for telefonerne at fungere, lige meget om brugeren kigger på reklamer eller ej, og Googles reklamer kan ses på hvilket som helst software og er ikke begrænset til Android," skriver han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere