Test: Toptunet USB-nøgle vil sluge dine data

Hvis du skal flytte store filer, vil USB 3.0 give din overførsler et gigantisk hastigheds-boost. Vi har testet Kingstons nyeste USB-nøgle med en kapacitet på hele 64 gigabyte.

Test: Toptunet USB-nøgle vil sluge dine data

Stadigt flere stationære og bærbare pc'er leveres nu med de afsindigt hurtige blå USB-stik, som du kan kende USB 3.0-standarden på.

Eksterne harddiske med USB 2.0 er så småt blevet en truet race, eftersom USB 3.0-kompatible produkter kan fås for nogenlunde samme pris.

Efter at have testet Kingstons forvoksede USB-nøgle på 64 gigabyte er vi tilbøjelige til at slå fast, at du ligeledes bør kaste kronerne efter USB 3.0-standarden, hvis du skal have ny USB-nøgle.

Stor forskel

Hvis du overfører store filer til og fra din USB-nøgle, er der store forskelle i overførselshastigheden - i USB 3.0-standardens favør. Og selv hvis din computer ikke er udstyret med USB 3.0, vil du stadig få serveret en ydelse, der ligger i den absolutte top for, hvad USB 2.0 kan præstere. Slet ikke dårligt.

Det skal ses i lyset af, at der er stor kvalitetsforskel på USB-nøgler. De billigste bambus-drev med USB 2.0 klarer typisk skrivehastigheder på to megabyte per sekund, mens læsehastigheden kan klemmes op på syv megabyte per sekund. Dyrere USB 2.0-nøgler kan levere i omegnen af 30 megabyte per sekund, både når der skal læses og skrives data.

På samme måde er der forskel på USB-nøgler med USB 3.0. Hukommelsesnøglen fra Kingston, vi har testet, Datatraveler Ultimate 3.0 G2 64GB, flyver så absolut i de høje luftlag med en angivet læsehastighed på op til 100 megabyte per sekund og en skrivehastighed på op til 70 megabyte per sekund.

Hvis du vil overføre en fil på fem gigabyte til en USB-nøgle med USB 2.0, hvor skrivehastigheden lyder på20 megabyte per sekund, vil det tage over fire minutter. Med en hurtig USB 3.0-nøgle kan du bringe ventetiden ned på godt og vel et minut, og kvikkere filoverførsler er en vinder i vores bog.

Så hurtig er den

Datatraveler Ultimate 3.0 G2 fås også med kapaciteter på 16, 32 og 64 gigabyte, og vi har som bekendt testet den største variant af de tre, der går hånd i hånd med et prismærke på godt 1.000 kroner. De øvrige versioner kan fås for henholdsvis 331 og 562 kroner.

Ydelsesmæssigt blev vi positivt overraskede, for med større filer kunne vi konstatere læsehastigheder over 120 megabyte per sekund, mens skrivehastigheden ligeledes var omkring eller over 70 megabyte per sekund.

Store datamængder med mange små filer er enhver USB-nøgles mareridt, og vi kunne i praksis konstatere hastigheder på mellem to og tre megabyte per sekund. Det kendetegner dog også harddiske og SSD-diske og er ikke noget nyt. Det er sandsynligvis ikke noget, der vil berøre så mange.

Konstruktionsmæssigt er Kingstons bud på en lynhurtig hukommelsesnøgle med USB 3.0 solid og tillidsvækkende, vi savner faktisk kun, at det var muligt at gemme låget sikkert af vejen - eksempelvis ved at fastgøre det til nøglen et andet sted, som Corsair gør med Flash Voyager-produktlinjen. USB-nøglen er også lidt af en tykkert, og det kan for nogle betyde, at naboporten også bliver optaget.

Et slankere design ville have bragt Datatraveler Ultimate 3.0 G2 helt op i toppen, så vi nøjes med at servere et femtal til Kingstons lømmel af en USB-nøgle, der i øvrigt ledsages af fem års garanti.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere