Test: Toptunet USB-nøgle vil sluge dine data

Hvis du skal flytte store filer, vil USB 3.0 give din overførsler et gigantisk hastigheds-boost. Vi har testet Kingstons nyeste USB-nøgle med en kapacitet på hele 64 gigabyte.

Test: Toptunet USB-nøgle vil sluge dine data

Stadigt flere stationære og bærbare pc'er leveres nu med de afsindigt hurtige blå USB-stik, som du kan kende USB 3.0-standarden på.

Eksterne harddiske med USB 2.0 er så småt blevet en truet race, eftersom USB 3.0-kompatible produkter kan fås for nogenlunde samme pris.

Efter at have testet Kingstons forvoksede USB-nøgle på 64 gigabyte er vi tilbøjelige til at slå fast, at du ligeledes bør kaste kronerne efter USB 3.0-standarden, hvis du skal have ny USB-nøgle.

Stor forskel

Hvis du overfører store filer til og fra din USB-nøgle, er der store forskelle i overførselshastigheden - i USB 3.0-standardens favør. Og selv hvis din computer ikke er udstyret med USB 3.0, vil du stadig få serveret en ydelse, der ligger i den absolutte top for, hvad USB 2.0 kan præstere. Slet ikke dårligt.

Det skal ses i lyset af, at der er stor kvalitetsforskel på USB-nøgler. De billigste bambus-drev med USB 2.0 klarer typisk skrivehastigheder på to megabyte per sekund, mens læsehastigheden kan klemmes op på syv megabyte per sekund. Dyrere USB 2.0-nøgler kan levere i omegnen af 30 megabyte per sekund, både når der skal læses og skrives data.

På samme måde er der forskel på USB-nøgler med USB 3.0. Hukommelsesnøglen fra Kingston, vi har testet, Datatraveler Ultimate 3.0 G2 64GB, flyver så absolut i de høje luftlag med en angivet læsehastighed på op til 100 megabyte per sekund og en skrivehastighed på op til 70 megabyte per sekund.

Hvis du vil overføre en fil på fem gigabyte til en USB-nøgle med USB 2.0, hvor skrivehastigheden lyder på20 megabyte per sekund, vil det tage over fire minutter. Med en hurtig USB 3.0-nøgle kan du bringe ventetiden ned på godt og vel et minut, og kvikkere filoverførsler er en vinder i vores bog.

Så hurtig er den

Datatraveler Ultimate 3.0 G2 fås også med kapaciteter på 16, 32 og 64 gigabyte, og vi har som bekendt testet den største variant af de tre, der går hånd i hånd med et prismærke på godt 1.000 kroner. De øvrige versioner kan fås for henholdsvis 331 og 562 kroner.

Ydelsesmæssigt blev vi positivt overraskede, for med større filer kunne vi konstatere læsehastigheder over 120 megabyte per sekund, mens skrivehastigheden ligeledes var omkring eller over 70 megabyte per sekund.

Store datamængder med mange små filer er enhver USB-nøgles mareridt, og vi kunne i praksis konstatere hastigheder på mellem to og tre megabyte per sekund. Det kendetegner dog også harddiske og SSD-diske og er ikke noget nyt. Det er sandsynligvis ikke noget, der vil berøre så mange.

Konstruktionsmæssigt er Kingstons bud på en lynhurtig hukommelsesnøgle med USB 3.0 solid og tillidsvækkende, vi savner faktisk kun, at det var muligt at gemme låget sikkert af vejen - eksempelvis ved at fastgøre det til nøglen et andet sted, som Corsair gør med Flash Voyager-produktlinjen. USB-nøglen er også lidt af en tykkert, og det kan for nogle betyde, at naboporten også bliver optaget.

Et slankere design ville have bragt Datatraveler Ultimate 3.0 G2 helt op i toppen, så vi nøjes med at servere et femtal til Kingstons lømmel af en USB-nøgle, der i øvrigt ledsages af fem års garanti.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2025

Hvordan du orkestrerer og opdeler SAP-projekter for at opnå gevinster hurtigere? Hvordan påvirker AI fremtiden for SAP i almindelighed og måske også din virksomhed? Dette er blot nogle af de svar du får ved at deltage på denne spændende konference.

03. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis