Test: RollerMouse Free2 vil redde din visne musearm

Du behøver ikke at bruge musen som makker på skrivebordet, hvis du får smerter i armen af samarbejdet. I stedet kan du benytte en ergonomisk mus, der kobler sig til dit tastatur. Vi har testet RollerMouse Free2.

Test: RollerMouse Free2 vil redde din visne musearm

Anmeldelse: RollerMouse Free 2 er seneste udgave af Contour Designs ergonomiske mus, der som en sidevogn kobles fast til dit tastatur.

På den måde slipper du for at lade armen flagre rundt på skrivebordet som med en almindelig mus, og du skulle dermed være mindre udsat for at få en smertefuld musearm.

RollerMouse Free2 gør dig i stand til at have begge hænder omkring tastaturet, som når du skriver normalt, men foran keyboardet er den ergonomiske mus placeret, som lader sig styre cursoren på skærmen med eksempelvis dine pege eller tommelfingre.

I forhold til sin forgænger er RollerMouse Free2 lavere med højde på 19,5 millimeter, og dermed skulle den bedre matche fladere tastaturer.

Men hvor god er RollerMouse Free2 egentlig - og hvordan står den over for konkurrenten Mousetrapper? Det lod vi komme an på en prøve, og PC Worlds kontorpersonale - der bruger massevis af timer foran computeren hver dag - blev sat til at teste den ergonomiske mus.  

Hurtig, men ikke bedre end Mousetrapper

Dorthe Pedersen har de seneste to år brugt den konkurrerende MouseTrapper i flere udgaver. I øjeblikket benytter hun Mousetrapper Advance, men i en uge fik hun mulighed for at teste RollerMouse Free2:

"Det bedste ved RollerMouse Free2 er, at den reagerer lynhurtigt. Den er meget hurtigere end de ældre Mousetrapper-modeller, og det er virkelig rart", siger Dorthe Pedersen.

Hun er dog ikke begejstret for styremåden, da hun føler, at det er svært at få placeret hendes lille hånd ergonomisk korrekt på Rollermouse Free2. Det kan give problemer, når hun vil flytte cursoren fra en side af skærmen til en anden, og især "rullestaven" kan drille.  

"Min nuværende Mousetrapper Advance er fortsat den bedste ergonomiske mus, jeg nogensinde har prøvet. RollerMouse Free2 er dog ikke decideret dårlig, men det slår ikke Mousetrapper Advance," siger Dorthe Pedersen.

Nybegynder fælder dom

Vi lod også kollegaen Henriette Pedersen teste produktet. Hun sidder mange timer foran computeren hver dag, men hun har ikke tidligere prøvet en ergonomisk mus som erstatning for en traditionel mus. Vi lod hende prøve både en Mousetrapper og RollerMouse Free2:

"Jeg synes, den er ok, og det er nemt at komme i gang med RollerMouse Free2", siger Henriette Pedersen.

Ligesom Dorthe er hun af den opfattelse, at den ergonomisk er lidt uhandy i forhold til Mousetrapper, der virker mere naturlig.

"Scrollfunktionen er dog virkelig god på RollerMouse Free2", siger Henriette Pedersen.

Karakter: 4/6
Alt i alt er dommen over RollerMouse Free2, at det er et udmærket produkt, der især står stærkt, når det gælder scrollfunktion og reaktionsevne. Til gengæld kunne den ergonomisk være skruet bedre sammen. Det er ikke decideret elendigt, men RollerMouse Free2 får på det punkt klart baghjul af konkurrenten Mousetrapper. Vi ender på karakteren fire ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere