Verdens første mobiltelefon er 88 år gammel

For 88 år siden, fire år før fjernsynet blev opfundet, blev verdens første flip top mobiltelefon med paraplyantenne taget i brug. Se den her.

Britiske filmarkiver har lukket op for posen med optagelser, der angiveligt viser verdens første mobiltelefon i brug på gaden et sted i 1922. Brandhanen ser amerikansk ud, men det er uklart om filmen er fra USA.

Den sort/hvide stumfilm viser to kvinder, der slentrer hen ad fortovet bærende på en fyldig flip top mobiltelefon. De stopper og vikler en wire omkring toppen af en brandhane, før de slår en paraply op, som er blevet konverteret til en antenne.

Så bruger en af damerne telefonen til at komme i forbindelse med centralen, hvor operatøren spiller en plade gennem en mikrofon, som mobilbrugeren så fornøjer sig med.

Fire år før fjernsynet

Den sjældne filmstump blev for nylig fundet i et støvet arkiv af British Pathé, som er et af verdens store film- og billedarkiver. Hvilken teknologi, der ligger bag den gamle flip top mobilos, er ikke helt klart.

- Det er forbavsende, at for næsten 90 år siden blev der ikke bare tænkt på mobiltelefonteknologi og 'music on the move' - det blev rent faktisk testet, siger Mark Harris, talsmand for British Pathé.

Hvad, der er lige så forbavsende, er, at demonstrationen af den mobile telefon fandt sted fire år før, det første fjernsyn blev demonstreret for en undrende verden.

Telefonen har, hvad der ligner en 'flip top', hvilket gør den til verdens første flip top mobil, selv om den nok ikke ligefrem vinder nogen designpriser.

PC World har tidligere bragt en billedfortælling om mobiltelefonens udvikling gennem de seneste 50 år. Se de utrolige billeder her.

Filmstumpen blev første gang vist Eve's Film Review nummer 41, der var et 'cinemagazine' rettet mod kvinder. Bag Eve's Film Review stod British Pathé fra 1921 til 1933.

Teksten i filmstumpen siger følgende: ''Bless us, they're never still - always up to something new. And Eve's latest invasion is in the wireless world.
og
''It's Eve's portable wireless 'phone - and won't hubby have a time when he has to carry one!''

Se videoen af telefonen ved at klikke på dette foto.

EVE'S WIRELESS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere