Nyt benchmark gør din computer rødglødende

Den populære benchmark-test 3DMark er genial til at sætte fuld damp på spillecomputere. Nu er Futuremark snart klar med 3DMark 11. Nørd med og se de vanvittigt flotte billeder her.

Din computers grafikkort er med til at afgøre, om den kan køre de nyeste spil uden at hoste en hårbold op.

Og udviklingen af grafikkort bevæger sig i ryk: Når Microsoft er klar med en ny DirectX-version, følger ATI og Nvidia trop med den matchende hardware, som nok engang flytter grænserne for, hvor flotte computerspil har lov til at være.

Finske Futuremark er kendt for at lave nogle af de visuelt mest imponerende benchmark-test - altså en kategori software, der lader entusiaster teste deres spillecomputer og få kvalificeret svar på, om den stadig kan følge med de gang på gang mere krævende og savlende flotte spil.

Her på pcworld.dk bruger vi med jævne mellemrum Futuremarks benchmark-test til at vise, hvor skrappe de nyeste grafikkort nu engang er.

Da Futuremark for nyligt annoncerede, at 3DMark 11 snart er klar, spærrede vi derfor øjnene op.

11-tallet i navnet understreger, at der er sket et generationsskifte inden for grafik i computerspil. Du kan derfor kun få glæde af softwaren, hvis din computer har Windows Vista eller 7 samt et DirectX 11-grafikkort.

Sidstnævnte stiller krav om et kort fra ATI Radeon HD 5000-serien eller Nvidias nye GTX 400-serie.

Benchmark-testen lover at udnytte de revolutionerende nye funktioner i DirectX 11 - herunder tessellation, de såkaldte compute shaders og multi-threading (få styr på den tekniske jargon i vores guide her.

Sagt på godt dansk kan du forvente, at grafikken bliver endnu mere detaljeret og virkelighedstro.

Selvom Futuremark først forventer at være klar med den nye benchmark-test i løbet af tredje kvartal i år, skal du naturligvis ikke snydes for en snigpremiere.

Du kan derfor allerede nu tjekke Futuremarks YouTube-trailer med fejende flot grafik. Traileren er ifølge udviklerne bag et tidligt bud på den visuelle standard, du kan se frem til i den nye software.

Inden du klapper alt for meget i hænderne, skal vi imidlertid minde om, at testen viser fremtidens spilgrafik. Traditionelt går der nemlig et par år som minimum, inden helt almindelige computerspil når op på bare tilnærmelsesvist samme niveau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere