Artikel top billede

Investorer går uden om danske it-virksomheder

Den danske it-branche mærker ikke meget til den øgede investeringslyst, der har flydt ud over det danske erhvervsliv.

Første kvartal i år stod for den største kvartalsvise fremgang i investeringsaktiviteten siden finanskrisens begyndelse.

Investeringerne generelt steg med 15 procent sammenlignet med første kvartal af 2010, mens investeringsniveauet i it-branchen er faldet.

Det viser en ny kvartalsanalyse fra Vækstfonden og DVCA, venture og kapitalfondsforeningen.

Ventureselskaberne modtog i første kvartal mere end 70 henvendelser i gennemsnit, hvilket er en fremgang på 16 procent i forhold til fjerde kvartal sidste år.

Fremgangen gælder også, når man ser på de investerede beløb.
Her er andelen af investeringer i life sciences oppe på knap 88 procent.

Omvendt er andelen af investeringer inden for it faldet og udgør i første kvartal 2011 otte procent.

Endelig har cleantech-virksomheder tiltrukket to procent af venturekapitalen fra danske investorer i Q1 2011, mens de resterende to procent er investeret i virksomheder inden for industri med videre.

Her jobbene skabes

Kvartalsanalysen viser, at mange investeringer går til spirende vækstvirksomheder.

Antallet af tidlige investeringer, de såkaldte seed investeringer, udgjorde 46 procent af det samlede antal investeringer.

"Vi ved, at det er i de nye virksomheder, at jobbene skabes. Derfor er det godt for samfundet, at det i høj grad er her, at ventureselskaberne vælger at investere pengene. Det er indenfor de tidlige investeringer, at du har en stor risiko for at brænde fingrene - omvendt kan gevinsten være stor, hvis det viser sig, at du investerer i fremtidens Skype," udtaler Jannick Nytoft, administrerende direktør, DVCA.

DVCA håber, at politiske initiativer kan være med til at forstærke den positive tendens, som skimtes i horisonten.

Eksempelvis præsenterede regeringen tidligere på året en vækstpakke, som stiller mindst fem milliarder kroner til rådighed som risikovillig kapital for iværksættere og små og mellemstore virksomheder med vækstpotentiale gennem venture - og kapitalfonde.

Derudover tegner der sig nu også et politisk flertal hen over midten for at indføre en skattekredit for forskningstunge virksomheder.

DVCA har begået et vækstkatalog, som skitserer 27 forslag til dansk vækst. Læs det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere