Test: Lækker Android-mobil til den helt rigtige pris

LG's nye Optimus Black er en flot smartphone med en lysstærk skærm. Vi har testet den avancerede Android-mobil, der prismæssigt ligger under 3.000 kroner. Se her om den er pengene værd.

Test: Lækker LG-smartphone til den helt rigtige pris

Tynde og stilrene smartphones med knivskarpe skærme er blevet standarden blandt mobil-producenternes topmodeller.

Men nu går LG hårdt ind i kampen med LG Optimus Black, som giver dig rigtig meget af topmodellernes kræfter og udseende, men til en langt lavere pris.

Prisen på LG Optimus Black er allerede faldet meget, siden den blev annonceret, og smartphonen kan nu findes til omkring 2.600 kroner uden abonnement.

Dermed er den 600 kroner billigere end dualcore-mobilen LG Optimus 2X og næsten 1.500 kroner billigere end Samsung Galaxy S II.

Vi har testet smarphonen, der kører med det populære styresystem Android, og du kan læse vores vurdering her.

Et flot ydre

LG Optimus Black har et stilrent look. Den er meget tynd, den er enkel, ligger godt i hånden, og du får indtrykket af en god byggekvalitet.

Alt i alt en rigtig lækker designoplevelse, og så vejer den kun lidt over 100 gram.

På godt og ondt virker det dog, som om LG har kastet et langt blik mod Apple. Forfra kan Optimus Black i en hurtig vending forveksles med en iPhone 4. Om det er et plus eller minus, må være en personlig sag.

På trods af navnet Optimus Black fås smartphonen også i en hvid version, som sikkert også vil falde i manges smag. Som det er nu, er den hvide model dog noget dyrere end den sorte.

Sådan præsterer Optimus Black

Optimus Black er udstyret med en fire tommer skærm. Den store skærm er rigtig dejlig, når der surfes, eller specielt når telefonen bruges til at se video på.

Men skærmen kan dog også godt være lidt stor. Undertegnede har rimelig lange fingre, men holder jeg telefonen i en hånd, er der meget langt for min tommelfinger fra venstre hjørnes menuknap til højre tophjørne på skærmen.

Så på den måde skal der arbejdes en del mere med hele fingeren, når der skal manøvreres rundt på Optimus Black i forhold til smartphones, der er mindre i højden.

Skærmen på Optimus Black udmærker sig ved at have LG's nye skærmteknologi NOVA, der giver en meget kraftig lysstyrke.

Satsningen på den lysstærke skærm er lykkedes for LG. Skærmen står knivskarpt og er nok den bedste overhovedet i denne prisklasse.

Faktisk virker den til at have meget mere farve og liv end for eksempel skærmen på HTCs nye topmodel Sensation, og den kan godt måle sig med flere af de andre topmodeller.

Svær at se i sollys

LG har markedsført Optimus Black som den helt store sommermobil, da skærmens lysstyrke skulle sikre, at den kan bruges i direkte sollys.

Det er mildest talt en overdrivelse. LG Optimus Black gør det skam okay i sollys, men ikke meget bedre end andre smartphones.

Du slipper ikke for at skygge med hånden over skærmen, hvis du vil se skærmen klart, så her har LG skruet for meget op for markedsføringsblusset i sommervarmen.

Når det kommer til præstationerne, skuffer LG Optimus Black heller ikke. Menuerne glider hurtigt og lækkert, og programmerne virker ikke langsomme.

Dermed føles Optimus Black langt mere som en "rigtig" smartphone end for eksempel HTCs lavpris-model Wildfire S.

Selvfølgelig får du ikke helt så meget power som på topmodellerne, men du får, hvad der er brug for i det daglige.

De dele af softwaren, som LG har haft indflydelse på, fungerer rigtig godt. Brugerfladen er lækker, logisk og indbydende, og programmerne som sms og opkald er overskuelige og fungerer upåklageligt i det daglige.

Kameraet er ikke noget ekstraordinært med sine fem megapixel, men gør det rigtig godt og giver ganske udmærkede billeder.

Batteriet holder ikke længe

Skulle der være noget at udsætte på Optimus Black, skulle det være batterilevetiden. LG har meldt ud, at skærmen på trods af sin lysstyrke ikke skulle torturere batteriet, og at "du ikke behøver at bekymre dig om batterilevetiden, også selv om du bruger telefonen meget."

Den holder dog ikke. Hvorvidt det er skærmen, der æder batteriet, ved vi ikke, men specielt ved intensiv brug forsvinder det, hurtigere end du kan nå at sige "Jeg skulle have taget min lader med".

Det er et irritationsmoment, som er kendt fra mange smartphones, og Optimus Black gør det ikke bedre end konkurrenterne. Så her er LG's løfter ikke lig med virkeligheden.

Her er karakteren

Hvis du ser på prisen, hører LG Optimus Black til i mellemvægtsklassen.

Men det betyder dog ikke, at smartphonen ikke kan bokse mod mobilverdenens sværvægtere.

Du får en rigtig flot skærm, en god ydeevne og en flot brugerflade pakket ind i et lækkert design. Eneste minusser er, at batteriet og skærmens præstationer i sollys ikke lever op til, hvad LG lover.

LG har dermed skabt en glimrende telefon til en super pris, og den vil helt sikkert blive populær hos dem, der gerne vil have en flot og velfungerende smartphone, men ikke går op i, om processoren er den hurtigste på markedet lige nu.

Derfor ender karakteren for LG Optimus Black på fem ud af seks, da telefonen må siges at være et rigtig godt køb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere