Artikel top billede

AMD's desktop-monster for langsomt

Vi skal helt frem til sensommeren, før AMD's Bulldozer-arkitektur er klar til en officiel lancering. Ventetiden bruges på at forbedre ydelsen, der ifølge flere eksperter endnu ikke kan hamle op med Intels roste Sandy Bridge-teknologi.

AMD's desktop-monster for langsomt

AMD's Phenom-processor var i en periode et godt køb til prisen, da den texanske chipproducent har formået at skrue pænt op for antallet af processorkerner, mens taktfrekvensen er sparket i vejret.

Markedssituationen ændrede sig dog markant, da Intel slap Sandy Bridge-mikroarkitekturen løs og introducerede en ny familie af Core i3-, i5- og i7-processorer. Førstnævnte er til de mest budgetorienterede brugere, mens sidstnævnte er beregnet på krævende entusiaster.

Her på PC World konkluderede vi, at Sandy Bridge stort set trumfer hele AMD's Phenom-portefølje af processorer.

Så når vi aktuelt næsten udelukkende anbefaler Intels nye Core-familie, er det klokkeklart, at AMD's næste udspil ikke kan komme hurtigt nok.

AMD's næste højtydende arkitektur til desktop-computere er døbt 'Bulldozer', mens processorernes kodenavn er 'Zambesi'. Serien bliver markedsført som 'FX'. Denne entusiastserie har været i dvale siden 2006, da AMD Athlon 64 FX-60 var den absolut vildeste processor, du kunne købe for penge.

Zambesi vil, ligesom Intels alternativ, være baseret på 32-nanometer-fabrikationsteknologi - og angiveligt kunne fås med fire, seks og otte Bulldozer-kerner. Du skal altså, ud over 'quadcore' og 'hexacore', vænne dig til betegnelsen 'octocore'.

For langsom

I forbindelse med den netop overståede elektronikmesse Computex 2011 i Taipei, Taiwan, har AMD dog valgt at informere om, at det ventede lanceringstidspunkt er skubbet frem til sensommeren.

Det kan altså ikke udelukkes, at vi først kan måle og veje AMD's nye desktop-processor om to-tre måneder.

Hvis vi skal tro AnandTech, skal forklaringen findes i, at Bulldozer skuffer hastighedsmæssigt og kræver yderligere finpudsning, inden de færdige processorer er klar til forbrugermarkedet.

Bundkortproducenter som Gigabyte og Asus benyttede alligevel Computex til at skilte med dugfriske AMD 990FX-bundkort med den nye sokkel AM3+. Bundkort, som kan fås allerede nu.

Intel presser på

Med den aktuelle forsinkelse skal Bulldozer være en meget positiv overraskelse, hvis ikke AMD skal tabe yderligere markedsandele.

Intel ventes nemlig at overgå til 25-nanometer-fabrikationsteknologi inden for overskuelig fremtid, hvilket vil give verdens største chipproducent mulighed for at lægge yderligere afstand til AMD.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere