Test: Ny mobil er grøn, køn og opkaldt efter et træ

Sony Ericssons Elm er en elegant og miljørigtig mobil opkaldt efter et populært træ og til en attraktiv pris.

Sony Ericsson vil gerne fremstå som et 'grønt' foretagende. Derfor har den lavet GreenHeart-serien af miljørigtige mobiler. Som nu denne model, der sågar er opkaldt efter et træ. Elme-mobilen er lavet af genbrugsmaterialer, så når du griber om den lidt for tynde plast, kan det måske være en trøst, at du holder om en omsmeltet colaflaske.

Selv om mobilen føles billig, ser den dyr ud. Sony Ericsson har forfinet det klassiske 'chokolade-stang'-format med enkle midler: Det blanke felt omkring skærmen. De let bølgede taster. Det riflede mønster bagtil. Den diskrete sølvring om kameraets udløser og linse. Og ikke mindst den let kurvede bagklap, som - modsat resten af mobilen - er af kølig metal.

Sort eller pink

Elm fås i to farver, og du er garanteret ikke i tvivl om, hvilken du foretrækker. Valget står mellem klassisk sort/sølv - og så den sart lyserøde, nærmest kosmetik-agtige, variant, som Sony Ericsson var så flinke at sende mig.

Alle knapper sidder i et klassisk layout, så mobilen kræver et minimum af tilvænning. De store præcise taster gør Elm til en glimrende SMS-mobil.

Menusystemet er også klassisk Sony Ericsson. Dog suppleret med et par nyttige mini-programmer. Som Facebook-klienten, der lader dig tjekke op på vennerne og opdatere din status - uden først at fyre op under weblæseren. Hver gang du tager et billede, får du faktisk mulighed for at sende det til Facebook eller Twitter.

Billeder og musik

Kvaliteten rækker nu også kun til skærmvisning, så kameraets opløsning på fem megapixel er 'overkill'. Trods autofokus med ansigtsgenkendelse er kvaliteten på det jævne - med udvaskede farver og mudrede detaljer, især når mørket sænker sig. Den lille diode-lampe hjælper på nærbilleder, men den kan ikke gøre det ud for en rigtig flash. Til gengæld kan den bruges som videolys og lommelygte.

Musikalsk nyder Elm godt af kendte walkman-finesser som TrackID, som genkender sange via nettet. Og SensMe der vælger musik efter dit humør. Her er også en FM-radio, som som kræver, at hovedtelefonerne er tilkoblet.
Hvilket bringer os til en af mobilens største mangler: Den har ikke noget 3,5mm stik, så du kan ikke tilkoble et par ordentlige hovedtelefoner. Det kan løses med en adapter, men så ryger en del af mobilens elegance.

Fine forbindelser

Lageret kan udvides med hukommelseskort (microSD), og mobilen kan endda fungere som medieserver (DLNA). Det sidste er rigtig smart, når du vil hive musik og billeder over på tv-skærmen - for eksempel via en PlayStation 3. I mange nye fladskærme er DLNA-standarden indbygget, så du ikke behøver nogen ekstra boks.

Af andre forbindelser skal nævnes hurtig 3G (HSDPA), WiFi, Bluetooth - og endda GPS. Det medfølgende navigationsprogram (Wisepilot) er ikke meget værd i praksis, men Google-kortene er rare at have ved hånden. Og med geotagging husker billederne selv, hvor de er taget.

I tilgift får du træningsprogrammet Tracker, som kortlægger dine løbeture, så du får overblik over rute og hastighed. Foretrækker du at lægge motionen ind i hverdagen, kan du glæde dig over den indbyggede skridttæller.

Mange finesser

Selv om Elm ikke er nogen smartphone, er det muligt at køre programmer i baggrunden, og mail-klienten understøtter Microsoft Exchange. Hermed bliver mobilen relevant for mange virksomheder.

I testfasen gik der tre dage mellem hver opladning. Men vi brugte heller ikke de trådløse forbindelser ret meget. Det skyldes især den lille skærm (2,2 tommer), som bestemt ikke inviterer til de store online-eventyr. Billedet roterer automatisk - men ikke så hurtigt, som man kunne ønske.

Generelt virker telefonen en smule sløv i optrækket.
Så selv om du får mange finesser til prisen, er Elm bedst til tekst og tale. Den kan altså ikke erstatte en iPhone eller Android-model. Men du får en fin allround-mobil - med elegant design og grøn samvittighed.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Gehl Architects ApS

IT Supporter

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere