Artikel top billede

KMD: CSC-konflikt truer udbetaling af sociale ydelser

I værste fald vil danskere ikke få udbetalt sociale ydelser som følge af CSC-konflikten, fortæller KMD.

KMD har sendt en besked ud til landets kommuner, hvor selskabet advarer om mulige konsekvenser af CSC-konfliktens påvirkning af KMD's systemer.

Dette skyldes, at eventuelle uregelmæssigheder i det CSC-drevne CPR-system kan få konsekvenser for driften af en lang række af KMD's systemer, hvor opdaterede persondata er af afgørende betydning for korrekt systemafvikling.

I værste fald kan der blandt andet ske fejl i personers udbetaling af sociale ydelser, hvis der forekommer uregelmæssigheder i det CSC-drevne CPR-register, som flere af KMD's systemer til kommunerne er afhængige af at blive fodret fra, oplyser KMD.

"De mest sandsynlige konsekvenser i KMD's fagsystemer ved manglende opdatering af P-data (der indeholder CPR-oplysninger fra CSC, red.) er: Fejl i udbetaling af forskellige sociale ydelser, hvis en persons status har ændret sig," skriver KMD. 

Og der er ingen nødløsning lige rundt om hjørnet.

"Da opdateringer til CPR-systemet indberettes direkte til CSC, har KMD ingen mulighed for at tilvejebringe data ad anden vej," skriver KMD.

Derfor følger it-giganten situationen nøje, fremgår det af skrivelsen.

Nervøse kommuner

"På grund af vores kunders afhængighed af opdaterede CPR-oplysninger har flere naturligt nok rettet henvendelse til KMD for at få yderligere information," skriver selskabet.

KMD noterer sig med tilfredshed, at CSC garanterer stabil drift af CPR-registeret trods en konflikt. Alligevel udsender KMD altså en skrivelse til sine kommunale kunder, hvor KMD gør det klart, at selskabet "...følger konfliktsituationen tæt".

Det fremgår, at andre mulige hændelser kan være "udsendelse af forkert information til borgere, hvis en persons status eller adresse har ændret sig".

Endelig påpeger KMD, at også tredjeparts fagsystemer i kommunerne kan bliver ramt.

KMD: Minimere generne
KMD's pressechef, Christoffer Helmann, bekræfter over for Computerworld, at man følger situationen tæt.

"Vi har en række systemer, der får persondata fra CPR-systemet og disse systemer vil naturligvis kunne blive påvirket af uregelmæssigheder i CPR leverancerne," siger han.

Pressechefen gentager, at KMD har noteret sig, at CSC har fastslået, at de vil sikre en stabil drift af CPR-systemet trods konflikten.

"Er det tilfældet, vil KMD's systemer ikke umiddelbart blive påvirket af konflikten," siger han.

"Skulle der mod forventning alligevel opstå uregelmæssigheder I CPR-systemet, så vil KMD naturligvis i samarbejde med kommunerne arbejde for, at generne bliver så minimale som muligt," understreger Christoffer Hellmann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere