Artikel top billede

Der var højlydte protester ved sidste uges Prosa-demonstration, der sluttede foran CSC's hovedkvarter i Valby. Foto: Morten Nevado.

Prosa: Derfor blev det nej til CSC-udspil

Det var tæt løb, da de CSC-ansatte Prosa-medlemmer skød strejken i gang med beslutningen om ikke at sende den ny overenskomst til urafstemning.

Læs også: Prosa-folk siger nej til overenskomst: Går i strejke.

I går, mandag, afviste Prosas medlemmer at sende det seneste udkast til overenskomst ud til urafstemning.

Dermed er der stort set intet, der kan forhindre, at storstrejken bryder ud i morgen, onsdag 1. juni, når fredsaftalen mellem it-virksomheden CSC og fagforbundet udløber.

"Medlemmerne synes ikke, det er godt nok," fortæller Prosas næstformand, Hanne Lykke Jespersen, til Computerworld.

"Der var taget udgangspunkt i en helt anden overenskomst end den, de kender, og der er givet en ekstremt kort frist til at kigge på, hvad det er for noget," forklarer hun.

Vil stoppe oplæringen af skruebrækkere

Hanne Lykke Jespersen siger desuden, at medlemmerne er vrede over, at CSC ikke har skilt sig af med de vikarer, som Arbejdsretten fastslog, at it-giganten ikke måtte bruge under konflikten.

CSC mener dog, at vikarerne i virkeligheden er konsulenter, men da der foregår en oplæring af konsulenterne fra Prosa-medlemmer, der nu gør sig klar til at gå i strejke, mener Prosa, at de ikke kan betegnes konsulenter. En problemstilling, som Arbejdsretten skal behandle senere i dag.

"Så når man ikke sendte overenskomsten til urafstemning, er det fordi CSC ikke skal have et par dage mere til at lave vidensoverdragelse. Vi kan lige så godt sige nej med det samme," forklarer Hanne Lykke Jespersen.

Et knebent flertal

Der var langt fra enighed blandt medlemmerne, om overenskomsten skulle sendes til urafstemning eller ej.

Men et knebent flertal blandt de omkring 80 procent af medlemmerne, der ifølge Prosa var mødt op til afstemningsmødet, valgte altså at skyde storstrejken i gang med det samme.

"Stemmeprocenten på, om det skulle sendes til urafstemning eller ej, var meget tæt, men det er slet ikke udtryk for hvor mange, der vil sige nej til overenskomsten. Der var bare en del af dem, der ville sige nej, som sagde, at vi kan da lige så godt kan sende det til afstemning - og så sige nej der," siger Prosa-næstformanden.

"Men de, der ikke ville sende overenskomsten til urafstemning, sagde nej: Det vil vi ikke. Vi vil ikke skyde konflikten, for så skal vi bare gå og oplære flere skruebrækkere."

Læs også: Prosa-folk siger nej til overenskomst: Går i strejke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere