Torsdag afsagde Arbejdsretten en dom, der slog fast, at CSC ikke må hyre mere end 10 vikarer ind i it-virksomheden - og kun ved længerevarende sygdom, orlov eller til afhjælpning af midlertidig arbejdspukler.
Det tolker Prosa, der betragter vikararbejdet som skruebrækkeri, som en sejr over CSC.
Men dommen slår ligeledes fast, at CSC gerne må hyre eksterne konsulenter.
Derfor har CSC muligvis fundet et hul, der kan sikre it-giganten arbejdskraft under storkonflikten, som forventes at bryde ud på onsdag, den 1. juni.
Umuligt at få en kommentar
Computerworld ville meget gerne høre CSC's reaktion på dommen, men det har vist sig overordentligt svært at få en kommentar fra selskabet.
På sin hjemmeside henviser CSC til, at alle henvendelser omkring konflikten skal rettes til Markus Bjørn Kraft, der er direktør i det eksterne pr-bureau Kraft & Partners.
Her er det dog ikke muligt at få svar på vores spørgsmål.
"Jeg udtaler mig ikke på CSC's vegne," fastslår Markus Bjørn Kraft.
"Jeg svarer ikke på spørgsmål, men jeg kan finde nogen, der kan svare på spørgsmål, men jeg svarer ikke på spørgsmål."
Men når det kommer til stykket, viser det sig også svært:
"Alle CSC'ere er i dag optaget af forhandlinger. Det er ikke fordi, jeg ikke vil give dig nogen at tale med, men de sidder alle sammen i møde, så der er ikke nogen, der kan udtale sig," lyder det fra pr-manden, som samtidig understreger:
"Jeg udtaler mig aldrig til citat," siger Markus Bjørn Kraft, der selv tidligere har en baggrund som nordisk kommunikations- og marketingdirektør i CSC.
Konsekvenserne er stadig uvisse
Vi ville ellers gerne vide, om CSC har justeret på antallet af indhyret personel her dagen efter dommen.
Det er naturligvis også interessant at vide, hvordan selskabet vil håndtere en kommende storkonflikt, hvor en lang række af landets vitale it-systemer kan være i fare for at gå ned.
Når CSC ikke vil udtale sig, kan det muligvis skyldes, at det fulde omfang af dommens betydning først afgøres på tirsdag.
Her skal Arbejdsretten tage stilling til, om den oplæring af eksternt personel, der har fundet sted, er tilladt.
Spørgsmålet er, om en konsulent stadig er en konsulent, hvis de ikke fungerer som en udefra kommende rådgiver, der bibringer egen viden til selskabet.