Sådan virker verdens første mobil med 3D

Inden længe er LG klar med LG Optimus 3D. Mobilen kan både vise film og spil i 3D samt optage 3D-video. Vi har prøvekørt LG's nye frontløber, men er 3D i det hele taget noget værd på en smartphone?

En af tidens store trends er 3D, som adskillige tv- og computerskærme alllerede er klar til at håndtere, og nu er teknologien også på vej til din smartphone.

LG Optimus 3D bliver den første smartphone på markedet med 3D, og med den kan du både optage, afspille og dele 3D-indhold.

Pcworld.dk har set og prøvekørt den nye telefon og giver dig her vores førstehåndsindtryk.

Flot 3D-oplevelse

LG Optimus 3D fungerer som en helt almindelig Android-smartphone, der minder om oplevelsen på LG's dualcore-smartphone Optimus 2X.

Men går du ind i 3D-menuen, sker der ting og sager. Du skal lige finde den rigtige afstand, før dine øjne oplever 3D-effekten bedst muligt, men så er du også kørende. Og det er uden brug af briller.

Nu kan du vælge at se en film eller spille et spil i 3D. Alt sammen med den effekt, du kender fra biograffilm i 3D, bare i mini-format.

Ydermere kan du også selv optage video i 3D med Optimus 3D's fem megapixel kamera med dobbeltobjektiv.

Videoen kan du så bagefter afspille på telefonen, blæse den op på et 3D-tv via HDMI-udgangen i telefonen eller dele optagelsen på YouTubes specielle kanal for 3D-film.

Vi fik mulighed for at optage en lille simpel film, og selv om LG er først på markedet, virker teknologien rent faktisk, og du sidder ikke tilbage med en halv oplevelse, som man kunne have frygtet.

Trætte øjne

Hvad du til gengæld risikerer at sidde tilbage med er trætte øjne og begyndende hovedpine.

Selv ved brug i kortere tid kan det mærkes, at dine øjne og hjerne bliver sendt på overarbejde. Det skyldes, at de levende billeder sendes forskudt til hvert af dine øjne, og din hjerne dermed giver dig en 3D-oplevelse.

Fornemmelsen af trætte øjne og let hovedpine kender du måske også efter en tur i biografen, men det virker, som om at effekten kommer hurtigere og i højere grad på den lille enhed.

Det er ærgerligt, fordi ideen med 3D går lidt tabt, hvis du for eksempel ikke kan spille et spil i 3D i længere tid.

En gimmick

LG understreger da også, at Optimus 3D først og fremmest er en almindelig smartphone med kraftig dualcore-processorkraft, der overgår Optimus 2X, og dernæst er der muligheden for 3D.

Det reducerer dog mest af alt 3D-oplevelsen til en interessant og sjov gimmick mere end en teknologi, der kan bruges i det daglige.

Derfor bliver det interessant at se, om LG's nyeste skud på stammen vil blive revet ned af hylderne, når den rammer de danske butikker sidst i juni. Den vejledende pris er sat til 4.995 kroner, men LG forventer en udsalgspris omkring 4.500 kroner.

Dermed bliver LG Optimus 3D mellem 500-1.000 kroner dyrere end Optimus 2X, men stadig billigere end for eksempel iPhone 4.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at LG vil få rigtig meget omtale, fordi virksomheden - ligesom med dualcore processorer i mobiler - endnu en gang er først på markedet med ny teknologi.

LG Optimus 3D vil kunne fås hos alle de store danske teleoperatører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere