"Vi overvejer situationen til i morgen."
Sådan siger Prosas næstformand, Hanne Lykke Jespersen, til Computerworld, efter at CSC mandag offentliggjorde, at virksomheden anser sig som fritaget for de overenskomster, som it-giganten i månedsvis har sloges med fagforbundet Prosa om.
Hos fagforbundet melder Hanne Lykke Jespersen, at fagforbundet efter flere års forhandlinger om overenskomsterne nok havde kalkuleret med udspillet fra CSC som en mulighed.
"Men vi havde ikke regnet med, at de gjorde det i dag," siger hun.
Hun fortæller, at Prosa nu overvejer, hvordan forbundet vil forholde sig til udspillet fra modstanderen i den langvarige konflikt.
De kan ikke sige sig fri
Hanne Lykke Jespersen vil ikke fortælle, hvad reaktionen på udspillet fra CSC bliver, men hun fortæller, at hun ikke mener, at CSC bare kan sige sig fri fra overenskomsten.
"Som juridisk vurdering mener jeg ikke, de kan det endnu, hvor vi konflikter under fredsaftalen på begge overenskomster," siger Hanne Lykke Jespersen.
Ikke overraskende er afsenderen af budskabet, projektdirektør hos CSC Lars Lundsgaard, af en anden opfattelse:
"Vores vurdering er, at præmisserne for, at vi kan frigøre os for overenskomstgrundlaget, er til stede, så hvis ikke Prosa accepterer det her, vil sagen ende i arbejdsretten," siger han til Computerworld.
CSC er fortrøstningsfulde
Hvis Prosa vælger at gå til arbejdsretten med sagen, så vurderer CSC-direktøren firmaets vinderchancer for gode.
"Vi er fortrøstningsfulde, fordi vi indtil videre har demonstreret, at vi har forstået og holdt os inden for de regler, der gælder på det danske arbejdsmarked, hvor det måske mere er Prosa, der har haft lidt udfordringer," siger Lars Lundsgaard.
CSC's ultimatum over for Prosa ændrer dog ikke umiddelbart situationen omkring den truende optrapning af konflikten, hvor Prosa har varslet strejke med omkring 400 CSC-ansatte den første juni.
"Det eneste, der kan stoppe en strejke 1. juni, er, hvis Prosa siger ja tak til det her, og vi laver en aftale. Hvis det er, at sagen skal i arbejdsretten, så anerkender vi selvfølgelig de varsler, der er givet for en lovlig konflikt, ligesom vores egen lovlige lockout fortsætter frem til det tidspunkt, hvor arbejdsretten måtte nå frem til en kendelse," siger Lars Lundsgaard.