Apple: Det her er fremtiden for iPhone

Apple har lovet, at næste version af iPhone er klar til juni. Se om forbedringerne er værd at vente på her.

I sidste uge indtog Steve Jobs scenen i San Francisco og introducerede version 4.0 af operativsystemet til iPhone. Den største nyhed var uden tvivl multitasking.

Når softwaren frigives til juni vil iPhone 3GS få muligheden for at køre flere programmer på samme tid, noget som iPhones har været kritiseret for ikke at understøtte.

Det betyder, at du kan høre internetradio i baggrunden, mens du roder rundt med andre apps, eller at Skype kan køre konstant på mobilen, så du altid kan modtage billige og gratis opkald.

Multitasking vil kun blive muligt på 3GS-modellen af iPhone. Den ældre 3G-model er ikke udstyret med hurtig nok indmad, forklarede Steve Jobs, da han afslørede de nye tiltag.

Apple-chefen introducerede også muligheden for at gemme dine apps i foldere, eksempelvis så du har alle spil samlet et sted. Det vil uden tvivl gøre iPhone lidt mere overskuelig.

Annoncer på mobilen

Det blev understreget, at man kun ville fortælle om enkelte af nyhederne i iPhone OS 4.0, som der angiveligt er hundredvis af. Det er også værd at nævne, at Apple er på vej med et socialt netværk til iPhone-gamers og så er firmaet ved at brygge en annoncetjeneste sammen, der gør det muligt at integrere dynamiske annoncer i apps.

Det ses som en direkte udfordring til Google, og Apple kan potentielt også hive masser af penge hjem på det område. Æblefirmaet tager 40 procent af indtægterne, mens udvikleren får de resterende 60 procent.

Travle folk med flere e-mail-konti vil uden tvivl også sætte pris på, at iPhone vil vil være i stand til at vise e-mail som samtaler á la Gmail og samle flere e-mail-konti i én samlet oversigt.

Der var dog ikke fordi, Steve Jobs kom med deciderede overraskelser eller sendte iPhone i en ny retning. Mobiltelefonen er stadigvæk dybt afhængig af iTunes for at synkronisere og overføre data, og iPhone får stadigvæk ikke en dynamisk hjemmeskærm og intelligente widgets som HTC ellers har vænnet os til med sine nyere Android-mobiler.

iTunes er stadigvæk sutteklud

Der er også overraskende, at iPhone ikke har kopieret den måde, hvorpå man bliver underrettet om nye sms-beskeder, e-mail, aftaler og lignende i Android- operativsystemet. Du bliver stadigvæk afbrudt i, hvad du nu har gang i på mobilen, når der ryger en sms i fælden.

Introduktionen af iPhone OS 4.0 er også en lussing til Microsoft, der med Windows Phone 7 vil have det eneste operativsystem til smartphones, der ikke er i stand til at køre flere samtidige programmer. Microsoft er nødt til hurtigt at bygge videre på Windows Phone 7, så operativsystemet i det mindste kan matche multitasking-funktionaliteten hos Android og iPhone.

iPad ladt i stikken

Apple lancerede sin længe ventede iPad den 3. april og har ifølge Steve Jobs allerede solgt over 450.000 eksemplarer. iPad kommer med iPhone OS 3.2 og kan derfor heller ikke multitaske. Betyder introduktionen af OS 4.0 så, at iPad lukker munden på sine kritikere? Ikke lige med det samme, desværre.

Selvom iPhone får 4.0-opdateringen til sommer, så må iPad vente til en gang i efteråret. Det betyder, at i en kort periode så vil iPhone 3GS rent faktisk havde mere eller bedre funktionalitet end den større og hurtigere iPad.

Du kan se hele præsentationen af iPhone OS 4.0 på Apples webside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere