Computerworld News Service: Tysklands udenrigsministerium offentliggjorde i februar, at landet dropper sin politik om udelukkende at bruge open source-software, hvilket fik partiet Bündnis 90/Die Grünen (Forbund 90/De Grønne) til at igangsætte en undersøgelse af sagen.
Men den tyske regerings svar i denne undersøgelse har ifølge Free Software Foundation Europe "givet flere ubesvarede spørgsmål end svar."
"Mange af svarene viser, at regeringen enten ikke forstår vigtige aspekter af fri software eller med fuldt overlæg forsøger at nedgøre ideen om fri software generelt og fri software-virksomheder specifikt," siger Matthias Kirschner, der er koordinator hos Free Software Foundation Europe.
Det tyske udenrigsministerium begyndte i 2001 at anvende Linux som serverplatform, før Linux og anden open source-software begyndte at blive anvendt som standard til desktoppe i 2005. De fleste iagttagere bedømte dette til at være en succes. Men nu vil regeringen gå tilbage til Windows XP, som skal efterfølges af Windows 7. Også OpenOffice og Thunderbird vil blive droppet til fordel for Microsoft Office og Outlook.
Brugte 32 millioner på Linux
Regeringen erkender, at denne udvikling udgør en "afvigelse fra politikken om udelukkende at anvende open source-software," men det er de angivne årsager, der frustrerer fortalerne for open source.
"Udtalelserne om, at det ville være værre at bruge fri software, at det ville skabe ekstra omkostninger til hardware, og at det ville bryde produktgarantier, udtrykker forestillinger grebet ud af den blå luft og er ikke passende som del af et seriøst svar fra regeringen," siger Elmar Geese, der er direktør for open source-organisationen Linux-Verband.
Herudover påpeger Kirschner, at den tyske regering har brugt over 32 millioner kroner på at udvikle en GNU/Linux-distribution til den tyske stat, som tilsyneladende aldrig er blevet færdiggjort.
"Vi spekulerer over, hvordan det er gået det projekt, og hvad pengene egentlig er blevet brugt på," siger han.
Oversat af Thomas Bøndergaard