Artikel top billede

Endnu en gang rammer Netcompany plet med et forrygende resultat og denne gang med stifterne tilbage som hovedaktionærer.

Konsulenthus øger omsætningen med 40 millioner

Dansk konsulenthus har på fem år øget omsætningen med langt over 100 millioner kroner og har en overskudsgrad på 33 procent.

For femte år i rap stiger omsætningen i konsulenthuset Netcompany IT & Business Consulting A/S markant.

Fra 2009 til 2010 øgede selskabet omsætningen med 39 millioner kroner til 261 millioner, og de sidste fire år har overskudsgraden ikke været under 32 procent.

Kapitalfonden Axcel har siden 2006 siddet på 60 procent af aktierne i Netcompany, men med en årlig forrentning på 50 procent var Axcel i januar klar til at sælge igen efter cirka fem års ejerskab.

"Samtlige aktier ejes i dag af stiftere og ledenede medarbejdere, og lidt kækt kan du sige, at det er ikke så forskelligt som før 2006," siger Carsten Gomard, administrerende direktør for og partner i Netcompany.

Han vil ikke løfte sløret for, hvad Axcel fik i betaling for aktierne, men siger, at Axcel "bestemt har fået en pæn forrrentning af sin investering".

Mere end 10 procent af omsætningen

I året, der er gået, er Netcompanys afdeling for application management, altså vedligehold af systemer, vokset kraftigt.

"Oprindelig er vi startet som en decideret projektorienteret forretning, men nu udgør application management mere end 10 procent af vores omsætning, så det er ved at være et væsentligt ben i forretningen," siger Carsten Gomard.

Dertil kommer, at Netcompany nu også som et forholdsvist nyt forretningsområde  tilbyder at stå for driften af sine kunders it-installatiuoner.

"De første kontrakter er underskrevet, men vi har ikke offentliggjort noget endnu om det her nye ben i forretningen," siger Gomard.

15-20 procent om året

Gennem de sidste 10 år er Netcompany vokset mellem 15 og 20 procent om året og ifølge Carsten Gomard, er ordretilgangen god og tyder på en omsætningsvækst på cirka 15 procent i 2011, og at den langsigtede vækst vil ligge på 10-20 procent om året.

"Vi har tidligere i kraftige opgangstider modstået fristelsen til at skabe hurtig vækst, men fastholdt vores organiske vækstmål på mellem 15 og 20 procent. Det har gavnet os i økonomiske nedgangstider i en sådan grad, at det stort set ser ud som om vores udvikling er uafhængig af konjunkturer. Vi er vokset, uanset om der er finanskrise eller ej," siger Carsten Gomard.

Netcompanys ydelser omfatter individuelt udviklede forretningsapplikationer og systemintegration hos større virksomheder. Blandt ydelserne kan nævnes portaler, CRM, xRM, e-handel, integration, SOA, ECM, BI og BPM plus sags- og dokumenthåndtering via programmet GetOrganized. Kundelisten omfatter blandt andre Skat, Københavns Lufthavne, Kirkeministeriet, ISS, Kræftens Bekæmpelse, Pensam, IDA og Krifa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere