GPS-ur til de mindre nørdede motionister

Du behøver ikke være it-guru for at betjene det nye GPS-ur i Garmins Forerunner-serie. Det er målrettet motionister, som har interesse i at holde styr på løbeturene, men som ikke går højt op i teknik.

Garmins nye serie af sportsure retter sig især mod helt almindelige motionister og er meget nemme at bruge.

- Uret starter med at spørge, hvilket land man er fra, om man er mand eller kvinde, og hvor meget man vejer. Derefter er det bare at trykke på start og komme af sted, fortæller Søren Burø, produktchef hos Garmin Danmark.

Den nye Forerunner-serie havde verdenspremiere i sidste uge og bliver af Garmin betegnet som en 'indstigningsmodel' i GPS-universet.

Hidtil har løbeure med indbygget GPS mest været brugt af de lidt mere avancerede løbere med hang til teknik, men de nye 'begynder-ure' er meget brugervenlige uden at give afkald på de avancerede funktioner.

Med indbygget GPS om håndleddet har motionisten mulighed for helt præcist at følge træningsindsatsen, og det hele sker automatisk.

Dermed er det slut med besværlige footpods eller andre dimser, der skal kalibreres.

Alle data måles i en kombination af GPS og puls-information. Når løbeturen er overstået, overføres data fra træningen direkte til computeren.

Herefter kan man få visualiseret, hvordan den netop overståede løbetur i skoven er gået.

Eksempelvis kan man se ruten via Garmin Connect med Google Earth som baggrund, og har man husket pulsmåleren på brystet kan man meter for meter følge pulsen op og ned ad bakkerne.

Kalorieforbrændingen beregnes præcist ud fra pulsinformationer, så du kan ikke snyde med resultatet ved en tur i bilen med armen ude af vinduet.

Er man i udlandet, kan man også via Garmin Connect finde en passende løberute lige præcis der, hvor man nu befinder sig. Ruten overføres via et USB-kabel til uret, og så er det bare at få skoene på og af sted.

Ved at gøre urene mindre nørdede og nemmere at bruge håber Garmin, at få flere kvinder til at bruge sportsure.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne vil have fat i nogle flere af kvinderne, siger Søren Burø.

Han anslår, at der til et løbearrangement typisk er fem gange så mange mænd som kvinder, der bruger et GPS-baseret løbeur.

Forerunner 110-serien består af tre modeller, der alle har dansk menu:

Forerunner 110 HR W
(W = woman) inklusive digitalt kodet trådløs pulsmåler. Farve: pink/grå
Pris: 1.799 kroner.

Forerunner 110 HR M
(M = man) inklusive digitalt kodet trådløs pulsmåler
Farve: rød/sort
Pris :1.799 kroner.

Forerunner 110 U
(U = unisex) (uden pulsmåler)
Farve: sort/grå
Pris: 1.499 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere