Nu kommer den bærbare Xbox

Microsoft vil give dig spil med på farten. Løsningen? Windows Phone 7, selvfølgelig.

Steve Ballmer og Co. er ikke blot på vej med en helt ny smartphone-platform, der for alvor skal give konkurrence til Google og Apple.

Microsoft-chefen har også planer om at give os alle en bærbar spillekonsol i hænderne.

Nej, Microsoft kommer ikke med en regulær konkurrent til Sonys PSP, men har i stedet store planer for spil på de kommende mobiler baseret på Windows Phone 7.

Microsoft stiller store hardware-krav til mobiler baseret på Windows Phone 7, og det betyder gigahertz-processorer og anstændig 3D-grafik.

Som om det ikke var nok, så er firmaet i fuld gang med at tilpasse sit udviklerværktøj til spil, XNA, til også at virke med de kommende mobiltelefoner.

Gør det let for udviklerne

Det betyder, at spilprogrammørerne forholdsvis nemt vil kunne kaste sig over den nye platform og udvikle imponerende spil, som du kan nyde, mens du er på farten, eller mens du venter på toget.

Hele Microsofts spilsatsning tager udgangspunkt i XNA, og firmaet har fornyelig demonstreret et spil, der kunne køre på både Windows, Xbox 360 og Windows Phone 7 med kun få tilpasninger.

Skal vi tro Redmond-drengene, så var hele 90 procent af spilkoden identisk.

Det lyder måske lidt nørdet og irrelevant for forbrugeren, men det har store konsekvenser for gaming-markedet, der ifølge PricewaterhouseCoopers forventes at omsætte for over 255 milliarder kroner her i 2010.

Den sociale dimension

Det betyder også, at vi kan forvente at se store og ret avancerede spil på Windows Phone 7, kort efter de første mobiler bliver lanceret.

Har en spiludvikler allerede gang i et spil til Windows eller Xbox 360, så vil det være forholdsvis nemt også at lave en mobil version til Windows Phone 7.

Microsoft har stor succes med onlinetjenesten Xbox Live til Xbox 360, og firmaet har planer om at udbygge netværket til også at omfatte Windows Phone 7.

Det betyder ikke blot, at du vil kunne holde kontakt med gaming-vennerne og tjekke dine resultater på mobilen, hele platformen vil også kunne overføres til mobilspillene, og du kan altså se frem til sjove multiplayer-oplevelser og download af ekstratilbehør og baner via 3G- eller WiFi-forbindelsen

Microsoft vil bredt ud

Men skal du så have en mobil i lommen for at få lov til at spille spil på farten? Ikke nødvendigvis.

Det ser ud til, at Microsoft har kigget Apple over skulderen og lagt mærke til succesen med iPod Touch, der er næsten identisk med iPhone blot uden indbygget 3G-forbindelse.

Salget af iPod Touch er steget kraftigt over de seneste par år, og Apple nyder godt af at kunne sælge apps og spil til iPod Touch og samtidig opdrage det yngre publikum til at bruge iPhone.

Mary Jo Foley fra ZDNet rapporterer, at hun har hørt tale i hjørnerne om, at Microsoft er på vej med en "Zune HD2," der vil bruge samme operativsystem som Windows Phone 7-mobilerne, og dermed give en næsten identisk brugeroplevelse.

De første Windows Phone 7-mobiler forventes ude på butikshylderne til september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere