Artikel top billede

Apple mener, at Samsungs Galaxy (billedet) er en nøjagtig kopi af iPad.

Apple raser: Samsung har kopieret iPad i detaljer

Apple sagsøger Samsung med anklager om, at især dens Galaxy-produktlinje krænker patenter i iPad, iPod og iPhone.

Computerworld News Service: Samsung har ifølge Apples anklageskrift, der er indgivet fredag til USA's distriktsdomstol for det nordlige distrikt af Californien, kopieret teknologier, design og endda emballage fra Apple til sine Android-baserede produkter. 

"I stedet for at forfølge en selvstændig produktudvikling har Samsung valgt at slavisk kopiere Apples innovative teknologi, karakteristiske brugergrænseflade samt elegante og karakteristiske produkt- og emballagedesign og dermed krænke Apples værdifulde immaterialrettigheder," hævder Apple i anklageskriftet.

Sidst på året 2010 blev Samsung den første større producent af forbrugerelektronik, der lancerede en tablet-pc i konkurrence med iPad.

Virksomheden er samtidig en af verdens største mobilproducenter særligt inden for smartphones med Googles mobilstyresystem, Android.

10 konkrete anklager

Klageskriftet indeholder 10 anklager om patentkrænkelse, to om varemærkekrænkelse og to om krænkelse af vareudstyr samt anklager om uretmæssig berigelse og urimelig handelspraksis af Samsung Electronics, Samsung America og Samsung Telecommunications America.

En talsmand for Samsung i USA udtaler, at virksomheden ikke har nogen kommentar til søgsmålet. 

Anklagerne spænder over en bred vifte af Samsungs mobile enheder heriblandt smartphones som Epic 4G, Captivate, Indulge, Nexus S og Galaxy S 4G samt tablet-pc'en Galaxy Tab.

Apple fremhæver produktlinjen Galaxy som særligt krænkende.

"Kopieringen er så gennemgribende at Samsung Galaxy-produkterne ligner faktiske Apple-produkter - med den samme rektangulære form med afrundede hjørner, sølvkant, flad front med en betragtelig sort kant i top og bund, blidt kurvet bagpå og en skærm med farverige kvadratiske ikoner med afrundede hjørner," lyder anklagen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere