Læs også: CSC-ansatte nedlægger arbejdet i vrede
Sagen om en række CSC-ansatte, der onsdag nedlagde arbejdet i protest mod at skulle oplære vikarer, lander på arbejdsrettens bord torsdag eftermiddag.
Du kan læse mere om arbejdsnedlæggelsen her
"Det ender i arbejdsretten, fordi der er overenskomstridig arbejdsnedlæggelse. Der blev holdt fællesmøde om det i går eftermiddag (onsdag, red), og så har arbejdsstyrken bedt om hastesag i retten i dag," fortæller næstformand i Prosa, Hanne Lykke Jespersen.
Vrede i lang tid
Hanne Lykke Jespersen forklarer, at det gennem længere tid har været svært for Prosa at holde den pågældende gruppe ansatte på arbejde.
"Vi har faktisk gennem meget lang tid haft meget vanskeligt ved at holde dem i arbejde, fordi de har været meget vrede over de her ting," siger hun.
Hun fortæller, at de ansatte har været på vej mod sygemeldinger, men at de har været bange for at melde sig syge.
"Men nu er de altså gået sammen om det, i stedet for at det skulle være enkeltpersoner," siger hun.
Prosa: CSC praksis er ulovlig
Selvom Prosa er enig i, at arbejdsnedlæggelsen er overenskomsstridig og har opfordret gruppen af ansatte til at genoptage arbejdet, så mener forbundet samtidig, at CSC's praksis for oplæring af vikarer også er ulovlig.
"CSC har selvfølgelig lov til at kræve, at folk genoptager arbejdet, men vi håber, at arbejdsretten også vil tage stilling til det grundlæggende, for de ansatte kan ikke holde ud at være i det klima, de arbejder i,"
"Vi har ønsket at få et fællesmøde om oplæringen af skruebrækkere i 14 dage, og det er først lykkes i går. Hvis skruebrækkerne forsvinder, kommer de ansatte jo tilbage og passer deres arbejde," mener Hanne Lykke Jespersen.
Mødet i arbejdsretten begynder senere torsdag eftermiddag. Resultatet kan blive, at Prosa skal betale erstatning.