Windows 8 lækket på nettet

En tidlig udgave af det kommende Windows 8 er blevet lækket på internettet og deles pt. på torrent-netværkene.

Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvordan det kommende Windows 8-operativsystem tager sig ud, kan du lige nu finde en lækket, uofficiel kopi på nettet - hvis du vel at mærke ved, hvor du skal lede. Den smarte løsning er dog nok snarere at kigge på billederne her og ellers vente på, at Microsoft frigiver en officiel og offentlig testversion senere på året.

Den lækkede kopi har versionsnummer 7850 og kaldes for "Milestone 1 Build." Der er tale om en meget tidlig version, og flere kommentatorer har da også bemærket, at brugergrænsefladen minder utrolig meget om, hvad vi allerede kender fra Windows 7.

Kommer med indbygget App Store

Der er et par nye funktioner gemt i operativsystemet, blandt andet den meget omtalte Windows App Store, der vil gøre det muligt for brugere at købe og downloade programmer direkte fra Windows 8. Derudover kan Windows 8 åbne ISO-filer, har indbygget understøttelse for PDF-dokumenter og har flere muligheder for at kunne personliggøres via farvevalg og temaer.

Den inkluderede version af Internet Explorer 9 har også en ny brugergrænseflade, der minder om, hvad vi allerede kender fra Windows Phone 7. Det antages, at Microsoft eksperimenterer med forskellige løsninger til, hvordan Windows 8 kan bruges på tablet-computere og bruges med fingerkommandoer.

Microsoft har netop demonstreret en version af Internet Explorer 10 og Windows 8 kørende på en ARM-baseret Nvidia Tegra2-processor på MIX11-konferencen i Las Vegas.

Indtil nu har Windows 8 kun kørt på Intels x86-platform, men med understøttelsen for ARM-teknologien håber Microsoft at få Windows 8 ud på flere håndholdte og bærbare produkter og bedre kunne konkurrere med Apples iPad og tablet-computere med Google Android 3.0. Netop Android 3.0 kører på Tegra2 processorer i dag i maskiner som Xoom og EeePad.

Kan det lykkes for Microsoft at få Windows 8 på tablet-processorer, kan det være den medvind, som Microsoft har hårdt brug for på mobilområdet. For mens Apple har stor succes med sin App Store, vil det være et kæmpe plus for brugerne, at de kan tage deres eksisterende Windows-programmer med på farten.

Det forventes, at Windows 8 lanceres engang i løbet af næste år. Men samtidig regner de fleste med, at en mere officiel beta-udgave udkommer sidst i 2011.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere