Her er tre spændende alternativer til iPad

Er du ikke imponeret af Apples iPad? Så tjek de her tre imponerende alternativer.

Her er tre suværene alternativer til iPad

Apples længe ventede iPad (se gennemgangen her) rammer de danske butikshylder i slutningen af marts, men det er ikke alle, der er lige vilde med specifikationerne på den trykfølsomme gadget.

Der er blevet skrevet meget om iPads funktionalitet (eller mangel på samme), men i stedet for at prøve at forudsige, om Apples nye satsning bliver et hit eller ej, så er det meget mere relevant at kigge på alternativerne derude.

Ligesom med iPhone, så vil iPad over tid fostre et væld af trykfølsomme konkurrenter, der vil prøve at stjæle en del af rampelyset og de dele af markedet, som iPad ikke dækker godt nok.

Det interessante er, at tre af de meste spændende "iPad-konkurrenter" var i fuld udvikling, før Apples topchef Steve Jobs indtog scenen i San Francisco i sidste måned, og der er masser at glæde sig til.

Dell: Halv tablet/halv mobiltelefon

Dell Mini5 blev afsløret på CES-messen i Las Vegas og kan bedst beskrives som halvt tablet-pc/halvt smartphone.

Den er udrustet med en 5-tommer skærm, 3G-forbindelse og Googles Android-operativsystem.

Som mobiltelefon er den lidt af et monster, men med lidt god vilje kan du godt have den med rundt omkring, og den skærm med en høj opløsning på 480 gange 854-pixel gør den oplagt til film og websurf på farten.

Hjertet i Mini5 er den hurtige 1 GHz SnapDragon-processor, som vi eksempelvis kender fra Google Nexus One og HTC HD2, og du får også GPS, Bluetooth og et fem megapixel kamera med i købet.

Det ser ud til, at Dell prøver at skabe et hybridprodukt, så du ikke skal ud og investere i både en mobil og en tablet.

Problemet med Mini5 er dog, at skærmen ser sølle ud i forhold til iPad, og størrelsesmæssigt kunne den godt gå hen og blive et problem for dem, der er vant til at have en iPhone i jeans-lommen.

Indtil videre ser det ud til, at Mini5 er udstyret med Android i version 1.6, men vi krydser fingre for, at den lanceres med den spritnye version 2.1. Det spændende ved Android er det helt åbne Android Market, hvor udviklere kan opfinde på livet løs og tilbyde apps næsten helt uden restriktioner.

Se video af Michael Dell med Mini 5 her:

JooJoo: Fuldblods weboplevelse i sofaen

Alt det som iPad ikke kan, det kan JooJoo - en Linux-baseret webtablet, der udkommer i USA om få uger. Den har været under udvikling i over to år og var oprindelig kendt som CrunchPad.

JooJoo har en 12,1-tommer skærm med opløsning på 1.366 gange 768-pixel og kører et såkaldt "browser-baseret operativsystem," der lover at boote på blot ni sekunder.

JooJoo har indbygget WiFi og Bluetooth, men ikke 3G. Det er dog muligt, at det kommer i en senere model.

Modsat iPad, så er den udstyret med Flash i version 10.1 og har muskler nok til at afspille 1080p HD-video. Det betyder, at JooJoo kan bruges med de mange nyhedssider og videotjenester på nettet, der er baseret på Flash.

Der er et indbygget webkamera til videochat og endda en USB-port, så du kan tilslutte tilbehør som MP3-afspillere, digitalkameraer og USB-drev.

JooJoo vil uden tvivl få det svært i konkurrencen med iPad, og mange vil sikkert også mene, at den vil stå svagere og svagere i takt med, at der kommer stadig flere specielle apps til iPad.

Hvis du blot er ude efter at have en god og fuld weboplevelse i hænderne, så kunne JooJoo godt gå hen og blive et rigtig spændende nicheprodukt. Indtil videre kan den kun forudbestilles i USA til 499 dollar (cirka 2.700 kroner), men firmaet bag lover levering i resten af verden senere på året.

Se video med JooJoo her:

Notion Ink: Den ultimative tablet

Den største overraskelse kommer fra indiske Notion Ink, der om kort tid er klar med en Android-baseret tablet, der på papiret ser ud til at slå iPad med flere længder.

Den hedder Adam og er udstyret med en helt ny 10-tommer transreflektiv skærm fra firmaet PixelQi, og den er i stand til at absorbere dagslys.

Det betyder lavt strømforbrug og bedre billedkvalitet, når du bruger den i direkte dagslys.

Den kan også bruges i en speciel strømbesparende tilstand, hvor den kun er i stand til at vise gråtoner og gør det helt uden bagbelysning. Derfor er den oplagt til brug med e-bøger.

Notion Ink Adam bruger Nvidias Tegra2-chip og har altså lige så mange muskler som iPad, hvis ikke flere. Inderne fortæller, at tabletten vil være i stand til at afspille HD-video i 1080p HD-opløsning, og den vil komme med HDMI-udgang, så du kan koble den til din fladskærm

Kampvægten er oplyst til cirka 770 gram.

Adam kommer også med 3-megapixel kamera, Bluetooth, WiFi og plads til SD-kort, så du kan udvide hukommelsen. Hvis du har planer om at bruge den på farten, så er der også en model med indbygget 3G.

Notion Ink siger, at tabletten vil koste mellem 330-880 dollar alt efter konfiguration, og firmaet er på vej med en præmiesum på en million kroner til en udviklerkonkurrence, der skal resultere i gode apps til Adam.

Nå ja, og så vil den virke med Flash version 10.1.

Se Notion Ink Adam blive demonstreret her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere