Sådan skriver du smartere på Facebook

Skal din statusopdatering på Facebook have et spark i bagdelen? Så kan du indsætte symboler, der gør den lidt mere interessant. Se her hvordan du let bliver ekspert i at bruge symboler på Facebook.

Du har måske lagt mærke til, at dine venner bruger symboler, når de skriver på Facebook. Det kan være et hjerte, en smiley, en musiknode eller noget helt fjerde.

Og nu vil du også selv gerne krydre dine statusopdateringer med symboler, men hvordan lader det sig egentlig gøre?

Der findes flere metoder, og vi begynder med tastaturgenveje:

Først skal du aktivere tasten Num Lock.

Dernæst skal du holde Alt-tasten nede og klikke på et tal på Numpad'en - det er den samling af tal, der findes i en sektion i højre side af dit keyboard, hvor tallene nul til ni danner en firkant.

Det nytter ikke noget at klikke på den almindelige række af tal, der står over bogstaverne på dit tastatur.

Det er muligt at klikke på flere tal for at få flere symboler frem, eksempelvis først ettallet og derefter tretallet. Efterfølgende skal du slippe Alt-tasten.

Her er en liste med genvejstaster til nogle af de mest populære symboler, som du kan bruge på Facebook:

Alt-1 Smiley
Alt-2 Sur smiley
Alt-3 Hjerte
Alt-13 Musiknode
Alt-14 Dobbelt musiknode
Alt-15 Sol
Alt-16 Pil
ALt-19 Dobbelt udråbstegn
Alt-0169 Copyright symbol

Det kræver et numerisk tastatur, hvis du vil indsætte symbolerne med et par hurtige tastetryk, så hvis du sidder på en lille bærbar eller en tablet-pc, vil tastatur-finten ikke virke. Men det betyder ikke, at du skal undvære symboler i dine statusopdateringer.

Du skal tage fat i den gode, gamle copy/paste metode. Læg eksempelvis vejen forbi websiden citat-uglen.dk, hvor der findes massevis af symboler. Herefter markerer du det symbol, som du gerne vil bruge til en tekst på Facebook, og kopierer det. På den bærbare kan du efter markeringen trykke CTRL+C (kopiér). Hop ind på din Facebook-side og sæt symbolet ind, CTRL+V (sæt ind).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere