Den konfliktramte it-gigant CSC giver nu en række direktører ret i, at et advarselsbrev fra Prosa til potentielle CSC-leverandører om konfliktramt arbejde kan opfattes som en trussel.
Det fremgår af et svar til Computerworld fra CSC-chefen Lene Christensen, der er leder af CSC's forhandlingsudvalg i konflikten med Prosa.
Lene Christensen har hos CSC titel af director og har været i virksomheden en årrække, hvor hun også tidligere har forhandlet overenskomster på vegne af CSC.
"Flere konsulentvirksomheder finder henvendelsen fra PROSA truende, og det kan vi godt forstå," svarer hun på spørgsmålet om, hvad CSC mener om Prosas advarselsbrev til en række aktører i it-branchen omkring konfliktramt arbejde.
Intet forbud
"CSC er meget opmærksomme på at overholde de gældende regler under konflikten. Derfor er det også vigtigt at understrege, at der ikke gælder noget forbud mod, at CSC i forhold til vores kunder sørger for, at også konfliktramt arbejde bliver udført," siger hun til Computerworld.
Advarselsbrevet har fået en række direktører op i det røde felt, fordi de har opfattet brevet som truende og afvist at modtage trusler fra hverken Prosa eller den russiske mafia.
Omvendt har Prosa afvist at der er tale om trusler, men forklaret, at det ikke kun er Prosa, der siger, at man ikke må udføre strejkeramt arbejde.
"Det er helt normale regler på arbejdsmarkedet, at man ikke laver konfliktramt arbejde. Så det er ikke bare noget, vi siger," har Hanne Lykke Jespersen, næstformand hos Prosa tidligere udtalt.
Sit-down-aktion efter job-opslag
Netop konfliktramt arbejde kom i søgelyset, da en gruppe CSC-medarbejdere onsdag i en såkaldt sit-down-aktion afkrævede CSC's ledelse en forklaring på en række anonyme jobopslag.
Freelancestillingerne som systemoperatører på IBM maniframe-platformen var opslået hos flere rekrutteringsbureauer på vegne af et anonymt firma i København, som gruppen af ansatte mistænkte for at være deres egen virksomhed.
[b]Læs mere:
CSC-folk i sit-down aktion efter hemmelige jobopslag