Her får du hjælp, hvis Google svigter

Du er sandsynligvis vant til at bruge Google, når du søger på nettet. Men der findes andre søgemaskiner, som bestemt er værd at surfe forbi. Se nogle af dem her.

Google er på alle leder og kanter den førende søgemaskine på det store, vide web.

Men der findes i hobetal af andre hjemmesider, der kan guide dig til den information, du søger. Herunder kan du se et par stykker, som vi mener, fortjener at blive nævnt.

Nogle af dem er klassiske søgemaskiner, som vi kender dem, der præsenterer en lang række af links, man skal forsøge at hitte rede i. Andre er eksempler på mere nytænkende søgemaskiner, der udforsker måderne at præsentere information på.

Bing

De fleste vil nok genkende Bing, som er Microsofts bud på en søgemaskine. Den er verdens næststørste efter Google, som i øvrigt har beskyldt Microsoft for at kopiere Googles resultater over i Bing.

Prøv Bing her

Yahoo

Yahoo var indtil for nylig nettets andenstørste søgemaskine, indtil Bing skubbede webgiganten ned på tredje trin. Det er en klassisk søgemaskine som de to ovennævnte. En aftale mellem Microsoft og Yahoo betyder dog, at Yahoo i løbet af 2011 vil begynde at vise resultater fra Bing i alle lande. Yahoo ejer også det tidligere meget populære Altavista, der dog ser ud til at være på vej væk.

Prøv Yahoo her

WolframAlpha 

Her er der mere tale om en "svarmaskine" end en "søgemaskine". WolframAlpha smider ikke en dynge af links til hjemmesider i hovedet på dig, men fungerer i stedet ved, at du stiller et spørgsmål og får et specifikt svar. Søg for eksempel på "Capitol of Uganda", og du får svaret samt en række andre informationer om vejret, lokal tid, befolkningsdata og nærliggende byer. Den kan dog langt fra svare på alt, og når det sker, mødes du bare af en blank side.

Prøv WolframAlpha her

Blekko

Blekko er ung beta-søgemaskine, der blev lanceret i november sidste år. Dens keyfeature er søgning ved hjælp af "slashtags", som er kategorier, du kan tilkoble din søgning. Vil du for eksempel søge på musik, kan du koble kategorien "gadgets" på og dermed præcisere søgningen og filtrere spam fra. Netop bekæmpelse af spam har folkene bag Blekko meget fokus på. Brugerne har mulighed for at markere resultater som spam, og Blekko er begyndt at blokere for "content farms", som er sider med masser af tekst designet til at opnå topplaceringer i søgemaskiner.

Prøv Blekko her

Kosmix

Kosmix adskiller sig fra mange andre sider ved at at bygge en "guide" til dig, når du søger. Søger du for eksempel på "Roskilde festival", indsamler Kosmix blandt andet udtræk fra Wikipedia, videoer fra YouTube, billeder fra Google, updates fra Twitter samt guides og artikler fra Helium.com, og præsenterer dem overskueligt på en slags "temaside".

Prøv Kosmix her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere