Artikel top billede

Apple afviser Microsoft-forsøg på at åbne "App Store"

En varemærkesag mellem Apple og Microsoft kører på tredje år, efter Microsoft har forsøgt at stikke en juridisk kæp i hjulet på Apples ønsker om at eje begrebet "App Store".

It-giganterne Apple og Microsoft har et historisk godt tag i totterne på hinanden, og nu tager konkurrenterne en ny omgang i bokseringen.
 
Denne gang drejer det sig om retten til at bruge frasen "App Store" til salg af applikationer over nettet, skriver Cnet
 
Allerede i 2008 forsøgte Apple at registrere "App Store" som varemærke, efter selskabet lancerede sin iPhone App Store.
 
Microsoft hævdede dog for nyligt, at "App Store" var for almindeligt til at kunne registreres som et varemærke, og det ville udelukke konkurrenterne (herunder Microsoft) fra at beskrive deres egne applikationsforretninger.
 
Microsoft bør vide bedre 
I går anmodede Apple så de amerikanske patentmyndigheder om at se bort fra Microsofts klage, og Apple benyttede et af Microsofts mest kendte brands til at understrege sin pointe.
 
"Efter selv at have oplevet årtiers udfordringer med hensyn til generiskhed for det såkaldte Windows-varemærke, bør Microsoft være klar over, at fokus i evalueringen af generiskhed handler om varemærket som helhed og kræver en faktuel vurdering af, hvad det betyder for størstedelen af den relevante kundekreds," lyder det fra Apples jurister til patentmyndighederne.
 
"Alligevel kan Microsoft ikke se skoven for bare træer, fordi selskabet ikke baserer sin anmodning på en omfattende evaluering af, hvordan den relevante kundekreds forstår begrebet App Store som en helhed," fortsætter skudsmålet fra Apples jurister til patentmyndighederne.
 
Ingen skal frygte Apple
Microsoft har dog ikke tænkt sig at kaste håndklædet i ringen og vil fortsætte med prøve at få "App Store"-frasen vristet ud af hænderne på Apple.
 
It-giganten fra Redmond fremhæver blandt andet i sin argumentation, at udtrykket er blevet så almindeligt, at selv Apple-boss, Steve Jobs, tidligere har brugt udtrykket "App Store" til at kritisere andre selskabers forsøg på applikationssalg.
 
"Vi er fortsat sikre i vores sag og mener, at udtrykket "App Store" fortsat bør være til rådighed for alle uden frygt for repressalier fra Apple," fortæller en Microsoft-talsmand til Cnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere