Artikel top billede

Sådan får du adgang til din pc fra en iPad

iPads trænger frem som et alternativ til den bærbare pc. Business Center ser nærmere på, hvordan du kan få adgang til din arbejds-pc fra en iPad.

Der er flere virksomheder, der eksperimenterer med at anvende iPad i stedet for egentlige bærbare. Eksempelvis det århusianske brilledesignfirma Prodesign, der er i gang med at udvikle sin egen iPad-applikation

Hos Océ er man også så småt begyndt at udskifte bærbare pc'er med iPads.

Det er dog ikke alle programmer, der findes i en iPad-udgave, så nogle gange er det nødvendigt at anvende sin pc, hvis man vil anvende et bestemt pc-program.

Siden 2001 har GotoMyPc givet fjernadgang til pc'er, og for nylig er den fjernadgang blevet gjort muligt fra en iPad. Så nu kan du i princippet anvende alle pc-applikationer fra din iPad.

Installer program på pc og på iPad 

Først skal du installere GoToMyPc på din pc. Der er en 30 dages gratis prøveperiode, men derefter koster det omkring 60 kroner per måned.
 
Når du har installeret GoToMyPc på din pc, skal du oprette et login for GoToMyPc-servicen og en unik adgangskode for din pc.

Så er pc'en klar til at blive fjernstyret fra en GoToMyPc-klient. Det kan være en anden pc, som det har været muligt siden 2001, men det nye er, at der nu findes en GoToMyPc-klient til iPad'en. Den finder du på Apples App Store.

App'en er gratis, så du skal kun betale for GoToMyPc til pc'en. Når du har installeret GoToMyPc-app'en på din iPad, kan du begynde at afvikle pc-applikationer via din iPad. Først skal du logge på selve GoToMyPc-servicen. Derefter kan du logge dig på pc'en med den unikke adgangskode, som du oprettede tidligere. Det forudsætter, at din pc er tændt.

Tilpasning af brugerinput 

Der er selvfølgelig nogle udfordringer ved, at iPad'en ikke er udstyret med et rigtigt tastatur og mus, men som du kan se i nedenstående video, er der rådet bod på det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere