Artikel top billede

Prøvekørt: Revolverkamera skyder nemt fotos og HD-video

Kan du ikke bestemme dig? Vil du både have et kamera og et videokamera - gerne med mange pixels og optagelser i HD? Så skal du kigge nærmere på Panasonics revolverkamera.

London: Sidst i marts rammer Panasonics nye dualkameraer butikkerne.

Topmodellen i serien har fået navnet HX-WA10 og er 'dual' i den forstand, at man både kan skyde video i full HD med en opløsning på 1920 x 1080 pixel og tage billeder i høj kvalitet på 16 megapixel.

Kameraet er tilmed vandtæt ned til tre meter.

At det skulle være et nyt koncept er måske lidt af en tilsnigelse, eftersom i hvert fald Sanyo gennem længere tid har haft modeller i porteføljen, der ligner Panasonics gevaldigt.

Til gengæld har Sanyos kameraer ikke været van(d)vittigt pålidelige, og det lykkedes os under en test at drukne en ellers vandtæt model

Revolverdesign

Panasonic har netop præsenteret prototyper af sine nye skarpskydere under Panasonic Convention 2011 i London.

Designet, der mest minder om et videokamera, yder fuld retfærdighed til vendingen 'at skyde billeder' i kraft af udformningen, der minder om et skydevåben.

Det ligger da også rigtig godt i hånden, når skærmen er foldet ind.

Når skærmen er foldet ud, som den som regel vil være ved brug, føles det ikke helt lige så naturligt, men man har stadig meget godt styr på kameraet.

Betjeningen virker utroligt simpel. Med tommelfingeren kan du skifte mellem stillbilleder og video, og midt imellem ligger zoom-funktionen, som indeholder fem gange optisk zoom og 12 gange digital zoom.

Under skærmen på siden af kameraet er desuden yderligere knapper til indstilling af kameraet.

Designet til udemennesker

Kameraet rummer det, som Panasonic kalder en BSI (backside illumination teknologi) sensor, der øger CMOS-sensorens følsomhed, hvilket skulle gøre det kampdygtigt i selv meget svagt lys.

Sammen med vandtætheden virker det derfor som et udmærket valg, hvis du vil forevige din tur i ødemarken eller dykkerudflugten til koralrevet.

Ifølge specifikationslisten kan kameraet bruges på ned til tre meters dybde i op til 60 minutter. Bagefter skal det opbevares tørt i mere end 10 minutter. Den oplysning kommer dog med en kryptisk fodnote.

"Dette garanterer ikke ingen ødelæggelse, funktionsfejl eller vandtæthed under alle forhold."

Den dyreste af tre

Hvordan man som bruger får mulighed for at indstille og udnytte de mange medfølgende megapixel, er endnu uklart.

Men filformatet er MP4, og den medfølgende software skulle være kompatibelt med både YouTube og Facebook, så du nemt kan uploade dine mesterværker.

HX-WA10 er den dyreste af i alt tre modeller i dualkamera-serien. De to andre hedder HX-DC10 og HX-DC1 og ligner topmodellen på mange punkter, men kan dog ikke helt det samme, og HX-DC1 er eksempelvis kun på 14 megapixel.

De må dog alt andet lige også ventes at være noget billigere end HX-WA10, men priserne på de tre kameraer er endnu ukendt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere