Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Udspørgsel og efterbud trækker os mod afgrunden

Kammerater! Nye magthavere! I bliver nødt til at samle jer. I bliver nødt til at spise beskedenhedstærte og nådens brød og blive glade for kunderne, der gider finansiere jeres livsstil.

<span lang="DA"><p dir="ltr">Min meddirektør, Lasse, blev som bekendt færdig som cand.polit.

Det gjorde jeg ikke. Jeg blev forført af en Olivetti M/24 SP (Special Performance), som havde en super-hurtig CPU på 10 MHz og en gigantisk harddisk på 20 MB. Den kostede kun 42K (42 ér svaret). Med studenterrabat.

Lasse har altså papir på, at han forstår sig på Karl Marx. Lasse siger, at Karl Marx fik ret: Nu ejer arbejderne produktionsmidlerne, fordi de fleste jobs nu om dage er hjernebaserede.

"Når vore medarbejdere sover, så er Miracle lukket," siger Lasse.

Og trods mange forsøg på at lade Staten overtage alt, så har man stadig retten til at tage sin hjerne med hjem hver aften og opbevare den et relativt privat sted.

Jeg tror dog, at denne afart af den private ejendomsret står for fald.

Mon ikke der snart kommer et lovforslag, der som udgangspunkt problematiserer, at kostbar viden, som burde komme alle danskere til gode og være tilgængelig for borgerne, opbevares i tilfældige soveværelser og hotelværelser hver nat året rundt?

Man risikerer jo, at den pludselig går tabt ved for eksempel et trafikuheld eller en ordentlig omgang Store Lørdagssex.

Som et minimum kommer der med stats(!)garanti et forslag om beskatning af hjerner fra DJØF'erne i Skat. De får så mange gode ideer på deres safariture i Sydafrika.

Noter om begrebet "arbejderne":

Note 1: Når Lasse taler om dem, mener han almindelige mennesker med arbejde - altså medarbejdere.

Note 2: Når de venstresnoede, langhårede kommunistsocialistlesbiske folketingsmedlemmer i samtlige Paradise Bordel-partier taler om dem, mener de "de arbejdsløse", fordi der ikke findes den slags arrbajdærererer mere, som Marx kendte.

Delkonklusion 1: Medarbejderne ejer produktionsmidlerne.

Delkonklusion 2: Medarbejderne har den reelle magt over "ledelsen" og kunderne.

Men, som alle husker fra slutscenen i Kammerat Napoleon, så sker der sjove ting, når der kommer nye magthavere:

Da dyrene på gården står og kigger ind ad vinduet på festen (Grisene har inviteret Menneskene til forsoningsfest), kan de pludselig ikke se forskel på dem.

</span>

Derfor er vi på vej ned i afgrunden

Hjørnespark

Nu, hvor medarbejdere i ramme alvor siger til kunderne (og deres såkaldte ledere, nu uden reel magt), at de kun gider kode en løsning, hvis det er i et nyt og spændende programmeringssprog...

Nu, hvor multimediegrafiskdesigner-folk - på kanten af permanent arbejdsløshed - siger til en kunde, at lilla bare ikke er en farve, de vil arbejde med (true story) ...

Nu, hvor de nye magthavere henviser ubehagelige ting og -beslutninger til "det må være en ledelses-beslutning"-hjørnespark...

... er Danmark på vej lige lukt ned i afgrunden på den nye luksusklasse, som de mange superdupervækstår under Fjogh og Dansk Fjolleparti gav os.

ALLE vore jobs kan køres til Indien eller Transsylvanien nu.

Vi er IKKE overlegne i noget som helst mere. Vi er IKKE førende i andet end størrelsen af den offentlige sektor (og den gigantbeskatning, der følger naturligt med).

Vi må tilbage til lidt respekt for udbud og efterspørgsel - og ikke udspørgsel og efterbud, som præger billedet i dag.

Kammerater! Nye magthavere! I bliver nødt til at samle jer. I bliver nødt til at spise beskedenhedstærte og nådens brød og blive glade for kunderne, der gider finansiere jeres livsstil.

Hyg jer med magten. Den er sjov at ha'.

Mogens Nørgaard er administrerende direktør i Miracle.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere