Artikel top billede

Sådan kan spøgelser hjælpe dig, når din pc dør

Hvad gør du egentlig, når din harddisk dør? Starter med ny harddisk og en møjsommelig installation af dine programmer og konfigurationstilpasning? Det kan gøres nemmere. Se her hvordan.

Du er rimeligt godt sikret, hvis du sørger for at have en ordentlig backup af dine forretningsdata og har afprøvet, hvordan du kan gendanne data, hvis du kommer ud for et uheld, der resulterer i mistede data.

Undgå at blive dvd-dj

Men hvis din computers harddisk bryder ned, og du bliver nødt til at udskifte den med en ny, er det ikke kun dine forretningsdata, der er vigtige.

Lige så vigtige er dine programmer, drivere og forskellige systemkonfigurationer. Hvis din harddisk dør, skal du først have genetableret dit styresystem, dine device drivere og dine gamle programmer, inden du kan begynde at gendanne data.

Det kan godt være en længere opgave, hvor du skal agere discjockey med diverse dvd/cd-skiver for at installere dine programmer og gå i seriøs søge-mode for at finde de seneste opdateringer og drivere på nettet.

Slip harddisk-spøgelset løs på en ny disk

Derfor er det en god idé at tage en komplet image backup af din harddisk, da det kan spare dig meget besvær og ærgelser.

Et komplet image backup - eller ghost image på it-dansk - giver dig mulighed for at udskifte din døde harddisk med en frisk og rimeligt hurtigt blive produktiv igen.

Du lægger blot dit ghost-image af den gamle disk ned på den nye disk - og vupti, så har du genetableret dine programmer.
 
Windows 7 har en brugbar backup- og imaging-feature indbygget, som du kan se på videoen i bunden af denne artikel.

Alternative spøgelser

Hvis du ikke anvender Windows 7 eller ikke er helt tilfreds med måden, ghosting fungerer i Windows 7, er der her nogle gratis og nogle billige ghosting-produkter, du kan anvende i stedet for:

DriveImage XML kan bruges til at kopiere et drev til et andet internt eller eksternt drev. Du kan også kopiere disk-partitioner eller logiske drev. DriveImage er gratis at bruge for privatbrugere. Vil du anvende det til virksomhedsbrug, skal du betale per brugerlicens. En 5-brugerlicens koster knap 890 kroner, en 10/brugerlicens koster cirka 1.330 kroner og 20 brugere koster omkring 1.775 kroner. Se priserne her

Clonezilla er et gratis open source-program til Windows eller Linux med en simpel brugergrænseflade, gode værktøjer og et godt ry. Der er to versioner af Clonezilla: Clonezilla Live, hvor du kan boote fra en CD/DVD eller et USB-drev og køre programmet på din pc, eller Clonezilla Server Edition, som gør det muligt at klone op til 40 maskiner på én gang.

Acronis True Image Home 2011 koster cirka 275 kroner, men du kan prøve det gratis i 30 dage. True Image Home 2011 giver dig en række muligheder for restore, hvis uheldet er ude. Med Clone Disk er det nemt og hurtigt at kopiere alt fra en disk over til en anden disk.

Norton Ghost fra Symantec koster 380 kroner for en pc. Ghost har været på markedet i adskillige år og bliver løbende opdateret med nye features. Den nyeste version har blandt andet understøttelse af Blu-ray discs til storage og understøtter også Windows 7 BitLocker drev-kryptering som er del af Windows 7 Ultimate Edition.

Image for Windows fra TeraByte koster cirka 215 kroner. Med Image for Windows kan du gemme hele din konfiguration til en ekstern hardisk, netværksdrev eller på DVD. Med Makedisk wizard'en, som kommer med Image for Windows, kan du også oprette en boot disk, hvorfra du kan gendanne de partitioner eller logiske drev, du ønsker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere