Artikel top billede

Administrerende direktør for Avanade i norden, Anne-Cecilie Fagerlie.

Dyre ansatte suger overskuddet hos konsulenthus

Microsoft-konsulenterne hos Avanade Danmark leverer nedslående resultater på både omsætning og bundlinje.

Den danske gren af it-giganten Avanade leverer skuffende tal for regnskabsåret 2009/10.

Overskuddet er barberet ned til 747.000 danske kroner - et  fald på 79 procent - og omsætningen er faldet med små tre procent til 83,5 millioner kroner.

Administrerende direktør for den nordiske afdeling af Avanade, Anne-Cecilie Fagerlie, ligger trods den udmiddelbare nedgang ikke søvnløs om natten.

"Overordnet er resultatet som forventet i det marked, vi opererer i i Danmark," siger hun blandt andet og peger på positive udsigter for markedet.

Nye løntunge medarbejdere

Overskudsgraden i virksomheden er gået fra fem procent til én procent og vidner om en forretning, der ikke har formået at hive forrige års store gevinst hjem i et år, der har budt på en bekostelig medarbejderafgang. 

Virksomheden har ifølge ledelsesberetningen været nødt til at ansætte flere erfarne medarbejdere som erstatning for fratrådte, og det har resulteret i højere lønninger og højere pensionsomkostninger. Derudover har der været større omkostninger til incitamentsprogrammer.

"Det er fordi, vi ønsker at udvikle vores forretning mere fra toppen, og der ansætter vi nogle konsulenter, som kan gå ud og have direkte kontakt med nye kunder," siger Anne-Cecilie Fagerlie.  

Fremtiden og markedet 

Den norske direktør er postitivt stemt i forhold til den kommende tid. 

I regnskabets ledelsesberetning, fastslås det, at markedsudsigterne afhænger af den økonomiske udvikling hos kunderne.   
  
På det punkt er "udsigterne p.t. meget usikre, men virksomheden forventer en mindre vækst i omsætning og en forhøjet indtjening sammenlignet med 2009/2010," står der.  

Midlet til det mål er eksempelvis en øget lønsomhed i 2010/11.

Det dækker blandt andet over en større indsats for at forøge antallet af fakturerbare timer samt øget omkostningsstyring, kan man læse.

Avanade har på verdensplan omkring 10.000 ansatte og begyndte som et joint venture mellem Microsoft og Accenture.

Den danske afdeling havde i gennemsnit 57 ansatte 09/10, og Anne-Cecilie Fagerlie fortæller, at der er flere på vej.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere